Финале, ватерполо: "Вјечити" крећу да пливају за титулу!

Овог викенда почиње финале домаћег плеј-офа.

Остали спортови 22.05.2016 | 13:00
Финале, ватерполо: "Вјечити" крећу да пливају за титулу!

Први пут од 2012. године, ватерполисти "вечитих" ривала састају се у финалу домаћег плеј-офа. И ове сезоне, као и пре три пролећа, титулу брани Партизан.

Уводни меч биће одигран у недељу, на Ташмајдану, где ће Звезда бити домаћин (улаз 200 динара), у жељи да заплива ка повратку титуле у своје витрине.

Са друге стране, тим Владимира Вујасиновића брани трофеј и окреће се гостовању "вечитом" ривалу после завршеног учешћа у Лиги шампиона.

Шампион ће бити први тим који оствари две победе, а други меч заказан је за среду, 25. мај на Бањици. Евентуална "мајсторица" биће одиграна три дана касније, такође на "Ташу".

Ове сезоне "вечити" ривали састали су се три пута. У првом дербију, одиграном јесенас, Партизан је на старту сезоне "потопио" Звезду 15:3, а исто је урадио и у полуфиналу Купа, у којем је славио 14:3.

У трећем међусобном мечу, одиграном у фебруару, зимус ојачани састав црвено-белих узвратио је највећем ривалу и тријумфом 8:6 обезбедио предност домаћег терена у плеј-офу.

С обзиром на то да је Звезда због проблема са документацијом неколико новајлија искључена из регионалне лиге, тај меч се рачунао само за домаће првенство, које је било фокус црвено-белих од зиме.

Партизан је у међувремену заузео пето место на "регионалној" табели и уз изазове у Лиги шампиона дочекао домаћи плеј-оф, у којем је лако "прескочио" свој развојни тим Бањицу, па Раднички, док је Звезда у четвртфиналу рутински елиминисала Наис, пре него што је у два меча "сломила" отпор Војводине.

Први меч финала почеће у недељу у 20.00 часова.

Резултати Партизана у плеј-офу - четвртфинале: Партизан - Бањица 16:4 и 19:5, полуфинале: Партизан - Раднички 9:2 и 11:3.

Резултати Црвене звезде у плеј-офу: - четвртфинале Црвена звезда - Наис 22:5 и 18:10, полуфинале: Црвена звезда - Војводина 11:5 и 9:8.

Партизан игра за своју 27. титулу, а Звезда за пети шампионски трофеј.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар