Finale, vaterpolo: "Vječiti" kreću da plivaju za titulu!

Ovog vikenda počinje finale domaćeg plej-ofa.

Ostali sportovi 22.05.2016 | 13:00
Finale, vaterpolo: "Vječiti" kreću da plivaju za titulu!

Prvi put od 2012. godine, vaterpolisti "večitih" rivala sastaju se u finalu domaćeg plej-ofa. I ove sezone, kao i pre tri proleća, titulu brani Partizan.

Uvodni meč biće odigran u nedelju, na Tašmajdanu, gde će Zvezda biti domaćin (ulaz 200 dinara), u želji da zapliva ka povratku titule u svoje vitrine.

Sa druge strane, tim Vladimira Vujasinovića brani trofej i okreće se gostovanju "večitom" rivalu posle završenog učešća u Ligi šampiona.

Šampion će biti prvi tim koji ostvari dve pobede, a drugi meč zakazan je za sredu, 25. maj na Banjici. Eventualna "majstorica" biće odigrana tri dana kasnije, takođe na "Tašu".

Ove sezone "večiti" rivali sastali su se tri puta. U prvom derbiju, odigranom jesenas, Partizan je na startu sezone "potopio" Zvezdu 15:3, a isto je uradio i u polufinalu Kupa, u kojem je slavio 14:3.

U trećem međusobnom meču, odigranom u februaru, zimus ojačani sastav crveno-belih uzvratio je najvećem rivalu i trijumfom 8:6 obezbedio prednost domaćeg terena u plej-ofu.

S obzirom na to da je Zvezda zbog problema sa dokumentacijom nekoliko novajlija isključena iz regionalne lige, taj meč se računao samo za domaće prvenstvo, koje je bilo fokus crveno-belih od zime.

Partizan je u međuvremenu zauzeo peto mesto na "regionalnoj" tabeli i uz izazove u Ligi šampiona dočekao domaći plej-of, u kojem je lako "preskočio" svoj razvojni tim Banjicu, pa Radnički, dok je Zvezda u četvrtfinalu rutinski eliminisala Nais, pre nego što je u dva meča "slomila" otpor Vojvodine.

Prvi meč finala počeće u nedelju u 20.00 časova.

Rezultati Partizana u plej-ofu - četvrtfinale: Partizan - Banjica 16:4 i 19:5, polufinale: Partizan - Radnički 9:2 i 11:3.

Rezultati Crvene zvezde u plej-ofu: - četvrtfinale Crvena zvezda - Nais 22:5 i 18:10, polufinale: Crvena zvezda - Vojvodina 11:5 i 9:8.

Partizan igra za svoju 27. titulu, a Zvezda za peti šampionski trofej.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar