Стјепановић: Нисам задовољан учешћем на ЕП-у!

Српски пливач после наступа у три дисциплине и освајања сребрне медаље признаје да је очекивао да ће направити бољи резултат на Европском првенству.

Остали спортови 22.05.2016 | 11:40
Стјепановић: Нисам задовољан учешћем на ЕП-у!

Велимир Стјепановић окончао је појединачни наступ на Европском првенству у Лондону са једном сребрном медаљом у три дисциплине.

Није одбранио ниједно злато са прошлог шампионата у Берлину - на 200 метара слободно био је други, на 400 метара шести, а исту позицију заузео је и у трци на 100 метара слободно.

"Невероватно је да све трке губим у последњих 15 метара. Тако сам изгубио и медаљу на 400 метара слободно и злато на 200. очигледно да постоји проблем који морам да решим. Искрено очекивао сам више од трке на 100 метара слободно", изјавио је за "Спортски журнал" у Лондону Стјепановић.

На трци на 100 метара "попуштао" је до финала. У квалификацијама је имао најбољи резултат 48,59 секунди, у полуфиналу 48,62, а у финалу 48,72.

"У овом тренутку то је то, десетинка спорије или брже... Раније сам увек у финалима увек пливао брже, показивао сам тај напредак, али се то сада, на моју жалост, променило. Прве две трке дале су ми самопоуздање, али када је требало да направим у трећој тај корак напред, нисам успео", додао је српски пливач.

Стјепановић је после наступа сумирао учинак.

"Не мислим да ме је притисак спутао. Себи увек стварам велику пресију, тако је било и раније и носио сам се са тим. Могу да кажем да сам био спреман за више у Лондону, али резултати показују где сам тренутно. Тешко је рећи зашто нисам боље пливао, има ту много детаља. Осећам се исцрпљено, можда више психички него физички. Имам велике амбиције и морам да се носим са свим што се тражи од мене. Не волим изговоре, ту сам где сам и мора да се крене даље", истакао је Стјепановић.

Најбољи српски пливач истиче да има велике планове и да мора да искористи прилику да до наступа на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру исправи неке ствари.

"Генерално освајање сребрне медаље у трци на 200 метара слободно јесте успех, али сам очекивао боља времена. Сада морам да се подигнем. Имам нешто више од два месеца до Рија, тако да морам да радим још јаче и да покушам на Олимпијским играма да постигнем оно што нисам на Европском првенству", рекао је Стјепановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

славица

22.05.2016 11:21

Да си ти синко зив и здрав, само храбро напред!

ОДГОВОРИТЕ