Stjepanović: Nisam zadovoljan učešćem na EP-u!

Srpski plivač posle nastupa u tri discipline i osvajanja srebrne medalje priznaje da je očekivao da će napraviti bolji rezultat na Evropskom prvenstvu.

Ostali sportovi 22.05.2016 | 11:40
Stjepanović: Nisam zadovoljan učešćem na EP-u!

Velimir Stjepanović okončao je pojedinačni nastup na Evropskom prvenstvu u Londonu sa jednom srebrnom medaljom u tri discipline.

Nije odbranio nijedno zlato sa prošlog šampionata u Berlinu - na 200 metara slobodno bio je drugi, na 400 metara šesti, a istu poziciju zauzeo je i u trci na 100 metara slobodno.

"Neverovatno je da sve trke gubim u poslednjih 15 metara. Tako sam izgubio i medalju na 400 metara slobodno i zlato na 200. očigledno da postoji problem koji moram da rešim. Iskreno očekivao sam više od trke na 100 metara slobodno", izjavio je za "Sportski žurnal" u Londonu Stjepanović.

Na trci na 100 metara "popuštao" je do finala. U kvalifikacijama je imao najbolji rezultat 48,59 sekundi, u polufinalu 48,62, a u finalu 48,72.

"U ovom trenutku to je to, desetinka sporije ili brže... Ranije sam uvek u finalima uvek plivao brže, pokazivao sam taj napredak, ali se to sada, na moju žalost, promenilo. Prve dve trke dale su mi samopouzdanje, ali kada je trebalo da napravim u trećoj taj korak napred, nisam uspeo", dodao je srpski plivač.

Stjepanović je posle nastupa sumirao učinak.

"Ne mislim da me je pritisak sputao. Sebi uvek stvaram veliku presiju, tako je bilo i ranije i nosio sam se sa tim. Mogu da kažem da sam bio spreman za više u Londonu, ali rezultati pokazuju gde sam trenutno. Teško je reći zašto nisam bolje plivao, ima tu mnogo detalja. Osećam se iscrpljeno, možda više psihički nego fizički. Imam velike ambicije i moram da se nosim sa svim što se traži od mene. Ne volim izgovore, tu sam gde sam i mora da se krene dalje", istakao je Stjepanović.

Najbolji srpski plivač ističe da ima velike planove i da mora da iskoristi priliku da do nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ispravi neke stvari.

"Generalno osvajanje srebrne medalje u trci na 200 metara slobodno jeste uspeh, ali sam očekivao bolja vremena. Sada moram da se podignem. Imam nešto više od dva meseca do Rija, tako da moram da radim još jače i da pokušam na Olimpijskim igrama da postignem ono što nisam na Evropskom prvenstvu", rekao je Stjepanović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

slavica

22.05.2016 11:21

Da si ti sinko ziv i zdrav, samo hrabro napred!

ODGOVORITE