ФА Куп: Јунајтед једва ''сломио'' Кристал Палас и узео трофеј!

Јунајтед је велики иако има Ван Гала! Лингард носи ФА куп на Олд Трафорд! Јунаци победе Манчестер Јунајтеда свакако су стрелац другог гола Џеси Лингард и голман Давид де Хеа који је још једном показао да је играч сезоне клуба са Олд Трафорда!

Фудбал 21.05.2016 | 22:15
ФА Куп: Јунајтед једва ''сломио'' Кристал Палас и узео трофеј!

Коначно славе навијачи Манчестер Јунајтеда! Црвени ђаволи су на Вемблију у финалу ФА Купа после продужетака савладали Кристал Палас са 2:1 и на неки начин спасили сезону.

А да ли ће имати још разлога за задовољство присталице Јунајтеда знаће можда и касније вечерас ако управа клуба одлучи да промени тренера и доведе Жозеа Муриња.

Екипа Луја ван Гала поново није бриљирала, мада јој се мора одати признаје да је добила утакмицу иако је била бројчано ослабљена.

Јунаци победе Манчестер Јунајтеда свакако су стрелац другог гола Џеси Лингард и голман Давид де Хеа који је још једном показао да је играч сезоне клуба са Олд Трафорда.

Тријумф Јунајтеда слави се и у источном делу Лондона, јер ће сада Вест Хем на основу освајања седмог места на табели изборио пласман у квалификације за Лигу Европе следеће сезоне.

Црвеним ђаволима ово је 12. пехар у енглеском ФА купу, а први још од 2004. године.

Све муке навијача Јунајтеда, који недељама већ захтевају одлазак тренера Луја ван Гала прекратио је Џеси Лингард поготоком у 111. минуту. Момак који је прошао Манчестерову омладинску школу натрчао је на једну одбијену лопту и топовски је сместио у рашље.

Јунајтед је од 106. минута имао играча мање на терену јер је други жути картон и искључење зарадио Крис Смолинг

Давид де Хеа је у више наврата у продужецима морао да интервенише како би сачувао мрежу Јунајтеда, а фудбалери Кристал Паласа су као осице нападали са играчем више.

Када је у 78. минуту Џејсон Панчон избегао офсајд замку и постигао гол још једном разоткривши све мане Јунајтедове одбране, навијачи Паласа били су у тоталном делиријуму.

Тада су заиста били на корак од сна, односно освајања првог трофеја у клупској историји.

На жалост присталица малог лондонског клуба, вођство Паласа трајало је само 175 секунди. А онда је Јунајтед показао да и даље има фудбалске зналце у својим редовима.

А највећи у Јунајтеду свакако је Вејн Руни који је малтене заслужан за пола гола. Промешао је по десном боку пола одбране Паласа и заврнуо на петерац, тамо је лопту закачио Маруан Фелаини и проследио до Хуана Мате, а Шпанац је затресао мрежу.

Како је само свима на Вемблију застао дах када је у четвртом минуту судијске надокнаде Вилфред Заха погодио спољни део мреже из добре позиције.

Ово је био први трофеј најуспешнијег енглеског клуба од када је отишао сер Алекс Фергусон, а укупно 12. у овом такмичењу.

Извор: Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар