FA Kup: Junajted jedva ''slomio'' Kristal Palas i uzeo trofej!

Junajted je veliki iako ima Van Gala! Lingard nosi FA kup na Old Traford! Junaci pobede Mančester Junajteda svakako su strelac drugog gola Džesi Lingard i golman David de Hea koji je još jednom pokazao da je igrač sezone kluba sa Old Traforda!

Fudbal 21.05.2016 | 22:15
FA Kup: Junajted jedva ''slomio'' Kristal Palas i uzeo trofej!

Konačno slave navijači Mančester Junajteda! Crveni đavoli su na Vembliju u finalu FA Kupa posle produžetaka savladali Kristal Palas sa 2:1 i na neki način spasili sezonu.

A da li će imati još razloga za zadovoljstvo pristalice Junajteda znaće možda i kasnije večeras ako uprava kluba odluči da promeni trenera i dovede Žozea Murinja.

Ekipa Luja van Gala ponovo nije briljirala, mada joj se mora odati priznaje da je dobila utakmicu iako je bila brojčano oslabljena.

Junaci pobede Mančester Junajteda svakako su strelac drugog gola Džesi Lingard i golman David de Hea koji je još jednom pokazao da je igrač sezone kluba sa Old Traforda.

Trijumf Junajteda slavi se i u istočnom delu Londona, jer će sada Vest Hem na osnovu osvajanja sedmog mesta na tabeli izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope sledeće sezone.

Crvenim đavolima ovo je 12. pehar u engleskom FA kupu, a prvi još od 2004. godine.

Sve muke navijača Junajteda, koji nedeljama već zahtevaju odlazak trenera Luja van Gala prekratio je Džesi Lingard pogotokom u 111. minutu. Momak koji je prošao Mančesterovu omladinsku školu natrčao je na jednu odbijenu loptu i topovski je smestio u rašlje.

Junajted je od 106. minuta imao igrača manje na terenu jer je drugi žuti karton i isključenje zaradio Kris Smoling

David de Hea je u više navrata u produžecima morao da interveniše kako bi sačuvao mrežu Junajteda, a fudbaleri Kristal Palasa su kao osice napadali sa igračem više.

Kada je u 78. minutu Džejson Pančon izbegao ofsajd zamku i postigao gol još jednom razotkrivši sve mane Junajtedove odbrane, navijači Palasa bili su u totalnom delirijumu.

Tada su zaista bili na korak od sna, odnosno osvajanja prvog trofeja u klupskoj istoriji.

Na žalost pristalica malog londonskog kluba, vođstvo Palasa trajalo je samo 175 sekundi. A onda je Junajted pokazao da i dalje ima fudbalske znalce u svojim redovima.

A najveći u Junajtedu svakako je Vejn Runi koji je maltene zaslužan za pola gola. Promešao je po desnom boku pola odbrane Palasa i zavrnuo na peterac, tamo je loptu zakačio Maruan Felaini i prosledio do Huana Mate, a Španac je zatresao mrežu.

Kako je samo svima na Vembliju zastao dah kada je u četvrtom minutu sudijske nadoknade Vilfred Zaha pogodio spoljni deo mreže iz dobre pozicije.

Ovo je bio prvi trofej najuspešnijeg engleskog kluba od kada je otišao ser Aleks Ferguson, a ukupno 12. u ovom takmičenju.

Izvor: Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar