Помен убијеним борцима и цивилима

Борачка организација у Милићима обиљежила је данас 24 године од страдања осам српских бораца и цивила, међу којима су били старци и жене, убијених из засједе у нападу муслиманских паравојних снага 21. маја 1992. године у милићком насељу Жутица, на регионалном путу Милићи-Сребреница.

Република Српска 21.05.2016 | 13:30
Помен убијеним борцима и цивилима

Тог дана убијени су Слободан Зечић /26/, Миленко Ковачевић /32/, Обренија Илић /34/, Мићо Лазаревић /18/, Миљана Обрадовић /54/, Недељко Кандић /38/, Младен Петковић /40/ и Војислав Шарац /72/.

Предсједник милићке Борачке организације Драгољуб Ђуричић каже да је неколико људи у нападнутом камиону, који је превозио раднике предузећа "Боксит" и мјештане села Подравање, бјекством у шуму успјело да избјегне сигурну смрт.

"Овај напад и напад муслиманских снага у Коњевић Пољу на камионе предузећа `Боксит` неколико дана касније, потврђује ко је овдје заправо изазвао рат и крвопролиће", рекао је Ђуричић Срни.

Данашњем помену код спомен-обиљежја у насељу Жутица, који је служио свештеник Душко Глигић, присуствовао је и начелник општине Милићи Момир Лазаревић, те чланови породица погинулих.

Лазаревић је рекао да се у Жутици десио злочин, истичући да локална власт у Милићима осуђује све злочине почињене током рата.

"Ово је још једна потврда злочина припадника такозване Армије БиХ над недужним цивилима који су путовали од својих села у град да заврше неке послове", рекао је Лазаревић.

За злочин у Жутици процесуиран је 2010. године Јусуф Ахметовић из овог мјеста, али га је Суд БиХ ослободио кривице због, како је наведено у пресуди, недостатка доказа.

Извор: Срна

Фото: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ратко

21.05.2016 12:07

Па зар је оволико само досло!!

ОДГОВОРИТЕ