Pomen ubijenim borcima i civilima

Boračka organizacija u Milićima obilježila je danas 24 godine od stradanja osam srpskih boraca i civila, među kojima su bili starci i žene, ubijenih iz zasjede u napadu muslimanskih paravojnih snaga 21. maja 1992. godine u milićkom naselju Žutica, na regionalnom putu Milići-Srebrenica.

Republika Srpska 21.05.2016 | 13:30
Pomen ubijenim borcima i civilima

Tog dana ubijeni su Slobodan Zečić /26/, Milenko Kovačević /32/, Obrenija Ilić /34/, Mićo Lazarević /18/, Miljana Obradović /54/, Nedeljko Kandić /38/, Mladen Petković /40/ i Vojislav Šarac /72/.

Predsjednik milićke Boračke organizacije Dragoljub Đuričić kaže da je nekoliko ljudi u napadnutom kamionu, koji je prevozio radnike preduzeća "Boksit" i mještane sela Podravanje, bjekstvom u šumu uspjelo da izbjegne sigurnu smrt.

"Ovaj napad i napad muslimanskih snaga u Konjević Polju na kamione preduzeća `Boksit` nekoliko dana kasnije, potvrđuje ko je ovdje zapravo izazvao rat i krvoproliće", rekao je Đuričić Srni.

Današnjem pomenu kod spomen-obilježja u naselju Žutica, koji je služio sveštenik Duško Gligić, prisustvovao je i načelnik opštine Milići Momir Lazarević, te članovi porodica poginulih.

Lazarević je rekao da se u Žutici desio zločin, ističući da lokalna vlast u Milićima osuđuje sve zločine počinjene tokom rata.

"Ovo je još jedna potvrda zločina pripadnika takozvane Armije BiH nad nedužnim civilima koji su putovali od svojih sela u grad da završe neke poslove", rekao je Lazarević.

Za zločin u Žutici procesuiran je 2010. godine Jusuf Ahmetović iz ovog mjesta, ali ga je Sud BiH oslobodio krivice zbog, kako je navedeno u presudi, nedostatka dokaza.

Izvor: Srna

Foto: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ratko

21.05.2016 12:07

Pa zar je ovoliko samo doslo!!

ODGOVORITE