Праја: Није проблем што нема нико из Партизана у дресу Србије!

“Ако Ђорђевић није позвао никог од црно-белих, то значи да нема никог довољно доброг у овом моменту", навео је легендарни ас.

Кошарка 02.06.2016 | 09:00
Праја: Није проблем што нема нико из Партизана у дресу Србије!

На проширеном списку репрезентације Србије од 24 имена Александра Ђорђевића не налази се ниједан кошаркаш Партизана. Оно што је у претходних деценију и по била научна фантастика, сада се догодило. То показује стање у најтрофејнијем српском клубу, клубу чији су дрес знојем топила имена од чијег помена се леди крв у жилама свим кошаркашким позаваоцима широм света.

Данас, Партизан је пети клуб на Јадрану, финалиста Купа Кораћа и нема ниједног кошаркаша који има квалитет да се нађе на, истичемо, ширем списку. Ипак, таква ситуација не брине превише легенду клуба Дражена Далипагића који у разговору за наш портал истиче да то није нешто што је "смак света", да се 70-их година такође догађало и да не види проблем у свему томе.
"Не видим ја ту неки проблем. Чим Ђорђевић није звао значи да нема довољно добрих играча. Ево, позван је Гудурић из Звезде који је одличан, гледао сам га у Евролиги, али вероватно неће ићи јер је још зелен. Пазите, није било кошаркаша Партизана ни 70-их година у репрезентацији, па сам ја после дошао. Звезда је имала доста имена тада... Нисам острашћени лудак, пре свега навијам за репрезентацију. Добри су то све играчи који играју пре свега у иностранству, а ако Ђорђевић није позвао никог из Партизана то значи да нема никог довољно доброг у овом моменту", каже Далипагић за МОЗЗАРТ Спорт.

Каже, не гледа превише Партизан, али да му делује да Александар Џикић ради добар посао те да црно-бели имају менталитет да дођу до титуле у Суперлиги Србије.
"Нисам гледао превише Партизан зато што немам Арену, а не идем на утакмице. Ипак, знам да је мали Маринковић добар, па можда следеће године добије позив на шири списак. Делује ми да је Партизан на крају одиграо добру сезону са Џилетом, са њим се сада много јаче ради, играо је финале Купа, а може и да изненади Звезду у нашој лиги. Тешко је сада радити у Партизану који нема услове као Звезда", истакао је Далипагић.

Следећа тема разговора биле су управо те млађе категорије. Праја каже да Партизан никада није био познат по производњи од кадета и пионира, али и да нема услове за то.
"Партизан је одувек доводио играче са стране. Не може да се похвали играчима које је производио од нижих узраста. Од мене, преко Киће, Паспаља, Ђорђевића, Даниловића, па ако хоћете и Вујанића, Милојевића и Томашевића који су били репрезентативци, и још неких целиких имена, па до Богдановића који је задњи изашао, али добро он још није на том нивоу, сви су дошли однекле, из мањих градова или из других клубова. Сада ту доминирају ФМП и Мега који тапкају лопту по цео дан у дворани и праве играче, док Партизан изнајмљује термине по школама после 20 часова".

Праја истиче да је Душко Вујошевић имао систем у ком су млади кошаркаши имали шансу.
"Давао је младима шансу, али му је и резултат увек био јако битан. Давао је и шансе младим странцима од којих су многи направили добре каријере. Било би добро да је Партизан добио тренажну дворану, био би то одличан темељ за младе. Овако у последњих седам-осам година ФМП и Мега имају примат генерално у производњи играча".

Далипагић се осврнуо и на шансе репрезентације Србије да се квалификује на Олимпијске игре, посебно зато што се турнир игра у нашем главном граду.
"Сад нас петорица да се скупимо прошли би у Рио. Ако нису у стању да прођу Анголу и Порторико у Београду онда нису ни заслужили да иду на Олимпијске игре", каже Далипагић уз констатацију да је данашњим кошаркашима у глобалу важније да зараде новац него да иду на такмичење као што су Олимпијске игре.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар