Тихомир Несторовић добио "Златну значку"

За допринос у развијању културних дјелатности, ширење културе народа и националних мањина, али и значајан стваралачки допринос у сфери културе, у Београду је 41. пут додјељено признање "Златна значка" Културно-просвјетне заједнице Србије и Министарства иностраних послова. Један од лауреата је и наш колега Тихомир Несторовић.

Република Српска 20.05.2016 | 22:53
Тихомир Несторовић добио "Златну значку"

Овогодишњи лауреати – њих 60, истакнути су умјетници из свих области стваралаштва, научници, професори Универзитета из Србије, региона и свијета. Наш колега Тихомир Несторовић допринио је кроз – како је објашњено, рад на БН телевизији, чувању и његовању културне баштине.

"Колико је само овде звучних имена, стваралаца, колико је ту ума српског из Републике Српске, дијаспоре и Србије...Бити са тим људима је нешто величанствано, а уједно и мени најдраже у обиљежавању 40-годишњице професионалног новинарства", рекао је лауреат Тихомир Несторовић.

Драгоцјен допринос култури доктор Драгутин Илић пружио је кроз ангажман у Завичајном друштву "Змијање" и реафирмацију Кочићевог збора - једне од најзначајнинијх и најдуготрајнијих књижевно-културних манифестација у Републици Српској и изван ње.

"Ово што сам радио за Кочића и за мој завичај, то је био мој дуг према звичају; то је била моја обавеза да путем Кочића и Кочићевог збора афирмишем културно насљеђе мога краја."

Признања "Златна значка" Културно-просвјетне заједнице уручена су, између осталих, и градоначелнику Бањалуке Слободану Гаврановићу, свјетлописцу Божидару Витасу, директору Завода за уџбенике Драгољубу Којичићу.

БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

рс

20.05.2016 12:29

Честитке Тихомиру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подвал

20.05.2016 14:30

Какве сад везе има градонацелник БЛ са овим признањима.Он је једино познат као Додин играц и ни мм висе.Да ми је да видим образлозење засто је он добио признање.За послусност или тајкунизацију или за допринос подјелама у Српској?

ОДГОВОРИТЕ