Tihomir Nestorović dobio "Zlatnu značku"

Za doprinos u razvijanju kulturnih djelatnosti, širenje kulture naroda i nacionalnih manjina, ali i značajan stvaralački doprinos u sferi kulture, u Beogradu je 41. put dodjeljeno priznanje "Zlatna značka" Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije i Ministarstva inostranih poslova. Jedan od laureata je i naš kolega Tihomir Nestorović.

Republika Srpska 20.05.2016 | 22:53
Tihomir Nestorović dobio "Zlatnu značku"

Ovogodišnji laureati – njih 60, istaknuti su umjetnici iz svih oblasti stvaralaštva, naučnici, profesori Univerziteta iz Srbije, regiona i svijeta. Naš kolega Tihomir Nestorović doprinio je kroz – kako je objašnjeno, rad na BN televiziji, čuvanju i njegovanju kulturne baštine.

"Koliko je samo ovde zvučnih imena, stvaralaca, koliko je tu uma srpskog iz Republike Srpske, dijaspore i Srbije...Biti sa tim ljudima je nešto veličanstvano, a ujedno i meni najdraže u obilježavanju 40-godišnjice profesionalnog novinarstva", rekao je laureat Tihomir Nestorović.

Dragocjen doprinos kulturi doktor Dragutin Ilić pružio je kroz angažman u Zavičajnom društvu "Zmijanje" i reafirmaciju Kočićevog zbora - jedne od najznačajninijh i najdugotrajnijih književno-kulturnih manifestacija u Republici Srpskoj i izvan nje.

"Ovo što sam radio za Kočića i za moj zavičaj, to je bio moj dug prema zvičaju; to je bila moja obaveza da putem Kočića i Kočićevog zbora afirmišem kulturno nasljeđe moga kraja."

Priznanja "Zlatna značka" Kulturno-prosvjetne zajednice uručena su, između ostalih, i gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću, svjetlopiscu Božidaru Vitasu, direktoru Zavoda za udžbenike Dragoljubu Kojičiću.

BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rs

20.05.2016 12:29

Čestitke Tihomiru.

ODGOVORITE
Name

Podval

20.05.2016 14:30

Kakve sad veze ima gradonacelnik BL sa ovim priznanjima.On je jedino poznat kao Dodin igrac i ni mm vise.Da mi je da vidim obrazlozenje zasto je on dobio priznanje.Za poslusnost ili tajkunizaciju ili za doprinos podjelama u Srpskoj?

ODGOVORITE