Линта: Важан попис отете српске имовине

Предсједник Савеза Срба из региона /ССР/ Миодраг Линта апеловао је данас да се сви прогнани Срби одазову акцији за попис отете имовине, како би указали европским институцијама да се крше људска права, прије свега у Хрватској.

Регион 20.05.2016 | 15:35
Линта: Важан попис отете српске имовине

Он је нагласио да је предвиђено да акција пописа отете српске имовине у Хрватској, БиХ и Словенији траје још мјесец дана и указао да је за сада одзив изузетно мали и да се позиву одазвало свега 5.000 породица.

"Људи су изгубили веру, завладала је апатија, прошло је више од 20 година. Без решавања ових проблема не можемо говорити ни о трајном миру, ни о помирењу у региону", рекао је Линта гостујући на РТС-у.

Он је подсјетио да је отета имовина пописивана, али да ништа до сада није учињено да она буде и враћена.

"Бечким споразумом, кроз Анексе `Г` и `Е` дефинисано је питање враћања отете имовине и исплата заосталих пензија, али Хрватска не рјешава те проблеме. Опструкција Хрватске која траје 12 година је кључни проблем", истиче Линта.

Извор: РТС

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

милета

20.05.2016 15:28

Бице ту проблема са доказивањем. Рецимо ја знам два брата који су зивили у Глини. и који су избјеглу у РС Када им је 1999 умро отац који је и након "Олује' осто зивти у Глини један од браце је на сво имање продо а други је то исто имање пријавио као да га ја Хрватска отела

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

20.05.2016 17:29

Кафанска прича, кафанским језиком. А, шта је било са оставинском расправом након смрти власника? Коме је припала имовина? Није то кила соли, да се тако продаје и купује. Ако њих двојица лажу, не мораш ти полагивати.

Name

Заборављени хероји

20.05.2016 20:55

Види овог сто се из БГ "бори" хаха.Не насједајте на те прице.Овом се испунио вјековни сан да је побјегао из своје вукојебине и њега и његове земљаке хаубицама не би могао у те њихове викојебине вратити.Па ми смо цијелу БХ дрзали а они колико их је било нису могли она своја села и јос ми помагала цијела ЈНА,Србија,ЦГ и РС.Иако нисам за Додика цини ми се да је једном и он рекао као сто су они побјегли....не могу да тврдим али цини ми се да је рекао. Онда кад су они побјегли све је наопако кренуло по Србе.

ОДГОВОРИТЕ