Linta: Važan popis otete srpske imovine

Predsjednik Saveza Srba iz regiona /SSR/ Miodrag Linta apelovao je danas da se svi prognani Srbi odazovu akciji za popis otete imovine, kako bi ukazali evropskim institucijama da se krše ljudska prava, prije svega u Hrvatskoj.

Region 20.05.2016 | 15:35
Linta: Važan popis otete srpske imovine

On je naglasio da je predviđeno da akcija popisa otete srpske imovine u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji traje još mjesec dana i ukazao da je za sada odziv izuzetno mali i da se pozivu odazvalo svega 5.000 porodica.

"Ljudi su izgubili veru, zavladala je apatija, prošlo je više od 20 godina. Bez rešavanja ovih problema ne možemo govoriti ni o trajnom miru, ni o pomirenju u regionu", rekao je Linta gostujući na RTS-u.

On je podsjetio da je oteta imovina popisivana, ali da ništa do sada nije učinjeno da ona bude i vraćena.

"Bečkim sporazumom, kroz Anekse `G` i `E` definisano je pitanje vraćanja otete imovine i isplata zaostalih penzija, ali Hrvatska ne rješava te probleme. Opstrukcija Hrvatske koja traje 12 godina je ključni problem", ističe Linta.

Izvor: RTS

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mileta

20.05.2016 15:28

Bice tu problema sa dokazivanjem. Recimo ja znam dva brata koji su zivili u Glini. i koji su izbjeglu u RS Kada im je 1999 umro otac koji je i nakon "Oluje' osto zivti u Glini jedan od brace je na svo imanje prodo a drugi je to isto imanje prijavio kao da ga ja Hrvatska otela

ODGOVORITE
Name

Re:

20.05.2016 17:29

Кафанска прича, кафанским језиком. А, шта је било са оставинском расправом након смрти власника? Коме је припала имовина? Није то кила соли, да се тако продаје и купује. Ако њих двојица лажу, не мораш ти полагивати.

Name

Zaboravljeni heroji

20.05.2016 20:55

Vidi ovog sto se iz BG "bori" haha.Ne nasjedajte na te price.Ovom se ispunio vjekovni san da je pobjegao iz svoje vukojebine i njega i njegove zemljake haubicama ne bi mogao u te njihove vikojebine vratiti.Pa mi smo cijelu BH drzali a oni koliko ih je bilo nisu mogli ona svoja sela i jos mi pomagala cijela JNA,Srbija,CG i RS.Iako nisam za Dodika cini mi se da je jednom i on rekao kao sto su oni pobjegli....ne mogu da tvrdim ali cini mi se da je rekao. Onda kad su oni pobjegli sve je naopako krenulo po Srbe.

ODGOVORITE