Доктор обећава крв, сузе и зној, али ВН Италије не да Шпанцима!

„Концентрисан сам и спреман за Муђело, и не занима ме ништа сем победе“, одлучан је Валентино Роси!

Остали спортови 21.05.2016 | 15:40
Доктор обећава крв, сузе и зној, али ВН Италије не да Шпанцима!

Домаћин не дозвољава да Велика награда Италије оде у шпанске руке! Велики Доктор, најављује пуну офанзиву у недељу, и обећава да ће бити убојит на домаћем терену. Он се у овом тренутку налази на трећем месту и има 78 бодова. Росијев циљ је напад на Марка Маркеза који је пао на друго место у генералном пласману после излетања на Ле Ману, па тренутна разлика између њега и Росија износи свега седам бодова. Када већ говоримо о тренутној ситуацији, добро је да споменемо да лидер и актуелни шампион у краљевској класи има 90 бодова, што не представља никакву капиталну предност у односу на Росија и Маркеза.

„Освајао сам победе овде, водио велике битке из којих носим многе лепе успомене. Мислим да ове године могу пуно, јер нам је мотоцикл спреман и ја сам у доброј форми. Не занима ме ништа сем победе. Спреман сам за Муђело, и ту нема никаквих проблема“, каже Роси који је још нагласио да му концентрације не недостаје после Ле Мана.

Када је реч о стази у Муђелу Роси може да се похвали да је баш на овој писти поставио седам узастопних победа од 2002. до 2008. године, и да је у том смислу апсолутни рекордер стазе. Ако је судити по томе, али и по чињеници да Докторова популарност у Италији не јењава, он би уз огромну подршку навијача у недељу заиста и могао да оствари победу. Из Росијевог штаба са тим у вези стижу вести да њему никако није циљ освајање подијума, већ искључиво првог места. У таквој ситуацији, Јамахин бокс трпи страховит притисак понајвише због Хорха Лоренца коме ни за живу главу не пада на памет да попусти, макар се радило и о Росијевој части на кућном прагу.

Извор: моззартспорт

Фото:Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар