Doktor obećava krv, suze i znoj, ali VN Italije ne da Špancima!

„Koncentrisan sam i spreman za Muđelo, i ne zanima me ništa sem pobede“, odlučan je Valentino Rosi!

Ostali sportovi 21.05.2016 | 15:40
Doktor obećava krv, suze i znoj, ali VN Italije ne da Špancima!

Domaćin ne dozvoljava da Velika nagrada Italije ode u španske ruke! Veliki Doktor, najavljuje punu ofanzivu u nedelju, i obećava da će biti ubojit na domaćem terenu. On se u ovom trenutku nalazi na trećem mestu i ima 78 bodova. Rosijev cilj je napad na Marka Markeza koji je pao na drugo mesto u generalnom plasmanu posle izletanja na Le Manu, pa trenutna razlika između njega i Rosija iznosi svega sedam bodova. Kada već govorimo o trenutnoj situaciji, dobro je da spomenemo da lider i aktuelni šampion u kraljevskoj klasi ima 90 bodova, što ne predstavlja nikakvu kapitalnu prednost u odnosu na Rosija i Markeza.

„Osvajao sam pobede ovde, vodio velike bitke iz kojih nosim mnoge lepe uspomene. Mislim da ove godine mogu puno, jer nam je motocikl spreman i ja sam u dobroj formi. Ne zanima me ništa sem pobede. Spreman sam za Muđelo, i tu nema nikakvih problema“, kaže Rosi koji je još naglasio da mu koncentracije ne nedostaje posle Le Mana.

Kada je reč o stazi u Muđelu Rosi može da se pohvali da je baš na ovoj pisti postavio sedam uzastopnih pobeda od 2002. do 2008. godine, i da je u tom smislu apsolutni rekorder staze. Ako je suditi po tome, ali i po činjenici da Doktorova popularnost u Italiji ne jenjava, on bi uz ogromnu podršku navijača u nedelju zaista i mogao da ostvari pobedu. Iz Rosijevog štaba sa tim u vezi stižu vesti da njemu nikako nije cilj osvajanje podijuma, već isključivo prvog mesta. U takvoj situaciji, Jamahin boks trpi strahovit pritisak ponajviše zbog Horha Lorenca kome ni za živu glavu ne pada na pamet da popusti, makar se radilo i o Rosijevoj časti na kućnom pragu.

Izvor: mozzartsport

Foto:Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar