Вучић има већину за састав Владе

Председник Србије Томислав Николић саопштио је да га је представник изборне листе "Србија побеђује" Александар Вучић данас обавестио да има већину за формирање нове Владе Србије и да му је представио план и програм развоја Србије у наредне четири године.

Србија 19.05.2016 | 16:40
Вучић има већину за састав Владе

Како се наводи у саопштењу, Николић је нагласио да протекли избори ниси зауставили напредак Србије и изразио очекивање да ће динамика реформи бити настављена, а да су резултати већ видљиви.

Николић је додао да ће у складу са Уставом саслушати мишљење представника изабраних, изборних листа и након тога предложити Скупштини Србије кандидата за председника Владе.

"Председник Николић је поручио да ће, у складу са својим уставним овлашћењима, делити са Владом одговорност у суочавању са искушењима и изазовима као и да ће се и у будућности залагати за наставак реформи, мир и стабилност у региону и продубљивање добрих односа на међународном плану", наводи се у саопштењу.

Лидер СНС-а Александар Вучић је, после консултација са шефом државе, рекао новинарима да има готово цео састав будуће владе, осим два ресора која јошš није решио.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар