Vučić ima većinu za sastav Vlade

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić saopštio je da ga je predstavnik izborne liste "Srbija pobeđuje" Aleksandar Vučić danas obavestio da ima većinu za formiranje nove Vlade Srbije i da mu je predstavio plan i program razvoja Srbije u naredne četiri godine.

Srbija 19.05.2016 | 16:40
Vučić ima većinu za sastav Vlade

Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je naglasio da protekli izbori nisi zaustavili napredak Srbije i izrazio očekivanje da će dinamika reformi biti nastavljena, a da su rezultati već vidljivi.

Nikolić je dodao da će u skladu sa Ustavom saslušati mišljenje predstavnika izabranih, izbornih lista i nakon toga predložiti Skupštini Srbije kandidata za predsednika Vlade.

"Predsednik Nikolić je poručio da će, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, deliti sa Vladom odgovornost u suočavanju sa iskušenjima i izazovima kao i da će se i u budućnosti zalagati za nastavak reformi, mir i stabilnost u regionu i produbljivanje dobrih odnosa na međunarodnom planu", navodi se u saopštenju.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić je, posle konsultacija sa šefom države, rekao novinarima da ima gotovo ceo sastav buduće vlade, osim dva resora koja jošš nije rešio.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar