Одбојкашице Јединства из Брчког у Лиги шампиона!

Женски одбојкашки клуб Бимал Јединство из Брчког, десетоструки првак Босне и Херцеговине и осмоструки освајач државног Купа, од сљедеће сезоне такмичиће се у ЦЕВ Лиги шампиона.

Остали спортови 18.05.2016 | 21:40
Одбојкашице Јединства из Брчког у Лиги шампиона!

Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ) увела је нови формат такмичења у ЦЕВ Лиги шампиона те први пут у историји један клуб из БиХ има учешће у овом престижном и највишем такмичењу.

"Ово је нови, јако важан, афирмативни корак за одбојкашки спорт у Босни и Херцеговини. ЖОК Бимал Јединство узеће учешће у овом такмичењу као клуб који је својим резултатима обиљежио 11 такмичарских сезона у ОС БиХ. Учешћем у овом такмичењу подиже се рејтинг ОС БиХ у оквиру ЦЕВ-а. Досадашње активности Савеза, па и ово учешће у ЦЕВ Лиги шампиона, у континуитету обезбјеђују подршку ЦЕВ-а Одбојкашком савезу БиХ", нагласио је Милутин Поповић, предсједник ОС БиХ.

Да је учешће у ЦЕВ Лиги шампиона велика част али и одговорност за клуб сматрају у руководству ЖОК Бимал Јединство додајући како нема разлога за сумњу у квалитете клуба из Брчког.

"Огромна је част постати првим одбојкашким клубом из БиХ који ће се такмичити међу првацима земаља такмичара Европске лиге. Одбојкашице ће љетни прелазни рок искористити за припреме, мада не сумњамо у властити квалитет, будући да нам је дугогодишње искуство у ЦЕВ и Купу изазивача донијело велико искуство у организацији европских утакмица", истакао је Есед Омерхоџић, предсједник ЖОК Бимал Јединство.

Златни успјех ЖОК Бимал Јединство прије пуне три године препознала је и брчанска фабрика за производњу јестивог уља Бимал, поставши генерални спонзор клуба, као награда за таленат, рад и свеукупни квалитет женске одбојке у Брчком.

Из ове компаније наводе како су историјску вијест за бх. одбојку дочекали са великом радошћу и поносом.

"Посебно ми је драго што је ово прилика да врхунске играчице долазе у БиХ и да домаћа публика ужива у највишем квалитету женске одбојке, али и прилика да ми покажемо Европи да имамо једнако добар квалитет", поручила је Наташа Пуцар, директорица корпоративних комуникација БИимал и члан УО ЖОК Бимал Јединство.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар