Зар нису били довољни животи наших очева?

Одбор потомака - дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске Бијељина, поводом трагичне смрти сина погинулог борца Јована Обућине, који је извршио самоубиство због незапослености и тешке материјалне ситуације, изражава искрено саучешће породици Обућина, а цјелокупном друштву и одговорнима за тешку материјалну ситуацију, у којој се налазе борачке категорије становништва, упућује још један апел да предузму мјере да се овакви немили догађаји не понове.

Република Српска 18.05.2016 | 11:11
Зар нису били довољни животи наших очева?

“У јавности је створена слика да се дјеца погинулих бораца запошљавају, при чему грађани нису свјесни да је ово далеко од истине. Само у Бијељини на евиденцији Завода за запошљавање има преко 200 дјеце погинулих бораца и питање њиховог запошљавања се јако споро рјешава. Због тога, дјеца погинулих бораца су на рубу егзистенције, тешко заснивају своје породице, одлазе из Републике Српске, а, нажалост, угашен је и један живот. Питамо се и питамо надлежне: Зар нису били довољни животи наших очева за стварање наше Републике, него требају и наши?”, наводи се у саопштењу за медије.

Одбор потомака - дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске Бијељина поново позива јавне и приватне установе и предузећа да приликом запошљавања дају приоритет дјеци палих бораца, јер се већина налази у изузетно тешкој материјалној ситуацији.

“Дјеца погинулих бораца не траже милост, него шансу да својим радом надокнаде бар дио онога за шта их је живот ускратио”, истиче се на крају саопштења.

БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

сдсн

18.05.2016 09:15

Не мозе нам нико ниста, јаци смо од судбине......

ОДГОВОРИТЕ
Name

перхан

18.05.2016 09:38

Како их није срамота.Својој дјеци дају кредите о 3.000.000,и радна мјеста. Остала дјеца могу да гладују или јос горе као овај слуцај.

Name

x25

18.05.2016 10:00

Биће довољно када Миле каже да је довољно !?

Name

сасарс

18.05.2016 09:32

Дјеца погинулих бораца дижу руке на себе због тога што су их дезертери и ратни профитери гурнули у биједу и сиромаштво! Да Бог да нестала оваква република српска, Бог драги наредио! Себи би сада сваки пут ... за сваки дан проведен стварајацу је и бранеци је пуне 4 године!

ОДГОВОРИТЕ
Name

туга

18.05.2016 10:22

Наша дјеца одлазе у бијели свијет, да ако остане које мјесто за дјецу погинулих бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преживјели борац

18.05.2016 14:49

О каквој "дјеци" ви пишете? То су људи...најмлађи међу њима има најмање 21 годину,финансирани су од стране државе цијело своје школовање,већина је добила кров над главом ...Шта ћемо са дјецом преживјелих бораца? Они имају тате али да ли им је због тога живот нешто лакши. Мом дјетету нико неће дати стан, нити ће имати приоритет при запошљавању и? Је ли то поштено?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

18.05.2016 19:14

За преживјелог борца, који је сигурно био у далекој позадини. Да је био на првој борбеној линији не би овако писао. Дјеца погинулих бораца су на рубу егзистенције, а то што су добијали за вријеме школовања није им могло бити ни за скроман живот. Та симболика од накнаде је нешто чиме је власт прала савјест. За смрт овог момка крива је власт и нико други.Бог не прашта никоме па неће ни њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ожалошћена

19.05.2016 08:16

Дубоко сам дирнута нељудским поступком Одбора потомака које користи име и презиме покојника, а да нас озалосцене и тузне нисте ни обисли ни питали дали то смијете а објављујете и промовисете себе. Гомила неистинитих информација се износи у медијима и користи име и презиме покојног. Нанијели сте велику бол и тугу нама озалосценима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ветеран

20.05.2016 07:30

Моје искрено саучешће ожалошћеној породици! Иначе, сматрам да је врло некоректно користити ову трагедију за промовисање било које страначке опције или удружења. Слажем се да је недопустиво објавити пуно име и презиме без допуштења породице.