Zar nisu bili dovoljni životi naših očeva?

Odbor potomaka - djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske Bijeljina, povodom tragične smrti sina poginulog borca Jovana Obućine, koji je izvršio samoubistvo zbog nezaposlenosti i teške materijalne situacije, izražava iskreno saučešće porodici Obućina, a cjelokupnom društvu i odgovornima za tešku materijalnu situaciju, u kojoj se nalaze boračke kategorije stanovništva, upućuje još jedan apel da preduzmu mjere da se ovakvi nemili događaji ne ponove.

Republika Srpska 18.05.2016 | 11:11
Zar nisu bili dovoljni životi naših očeva?

“U javnosti je stvorena slika da se djeca poginulih boraca zapošljavaju, pri čemu građani nisu svjesni da je ovo daleko od istine. Samo u Bijeljini na evidenciji Zavoda za zapošljavanje ima preko 200 djece poginulih boraca i pitanje njihovog zapošljavanja se jako sporo rješava. Zbog toga, djeca poginulih boraca su na rubu egzistencije, teško zasnivaju svoje porodice, odlaze iz Republike Srpske, a, nažalost, ugašen je i jedan život. Pitamo se i pitamo nadležne: Zar nisu bili dovoljni životi naših očeva za stvaranje naše Republike, nego trebaju i naši?”, navodi se u saopštenju za medije.

Odbor potomaka - djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske Bijeljina ponovo poziva javne i privatne ustanove i preduzeća da prilikom zapošljavanja daju prioritet djeci palih boraca, jer se većina nalazi u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji.

“Djeca poginulih boraca ne traže milost, nego šansu da svojim radom nadoknade bar dio onoga za šta ih je život uskratio”, ističe se na kraju saopštenja.

BN televizija

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

sdsn

18.05.2016 09:15

Ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine......

ODGOVORITE
Name

perhan

18.05.2016 09:38

Kako ih nije sramota.Svojoj djeci daju kredite o 3.000.000,i radna mjesta. Ostala djeca mogu da gladuju ili jos gore kao ovaj slucaj.

Name

x25

18.05.2016 10:00

Biće dovoljno kada Mile kaže da je dovoljno !?

Name

sasars

18.05.2016 09:32

Djeca poginulih boraca dižu ruke na sebe zbog toga što su ih dezerteri i ratni profiteri gurnuli u bijedu i siromaštvo! Da Bog da nestala ovakva republika srpska, Bog dragi naredio! Sebi bi sada svaki put ... za svaki dan proveden stvarajacu je i braneci je pune 4 godine!

ODGOVORITE
Name

tuga

18.05.2016 10:22

Naša djeca odlaze u bijeli svijet, da ako ostane koje mjesto za djecu poginulih boraca.

ODGOVORITE
Name

Preživjeli borac

18.05.2016 14:49

O kakvoj "djeci" vi pišete? To su ljudi...najmlađi među njima ima najmanje 21 godinu,finansirani su od strane države cijelo svoje školovanje,većina je dobila krov nad glavom ...Šta ćemo sa djecom preživjelih boraca? Oni imaju tate ali da li im je zbog toga život nešto lakši. Mom djetetu niko neće dati stan, niti će imati prioritet pri zapošljavanju i? Je li to pošteno?

ODGOVORITE
Name

xxx

18.05.2016 19:14

Za preživjelog borca, koji je sigurno bio u dalekoj pozadini. Da je bio na prvoj borbenoj liniji ne bi ovako pisao. Djeca poginulih boraca su na rubu egzistencije, a to što su dobijali za vrijeme školovanja nije im moglo biti ni za skroman život. Ta simbolika od naknade je nešto čime je vlast prala savjest. Za smrt ovog momka kriva je vlast i niko drugi.Bog ne prašta nikome pa neće ni njima.

ODGOVORITE
Name

ožalošćena

19.05.2016 08:16

Duboko sam dirnuta neljudskim postupkom Odbora potomaka koje koristi ime i prezime pokojnika, a da nas ozaloscene i tuzne niste ni obisli ni pitali dali to smijete a objavljujete i promovisete sebe. Gomila neistinitih informacija se iznosi u medijima i koristi ime i prezime pokojnog. Nanijeli ste veliku bol i tugu nama ozaloscenima.

ODGOVORITE
Name

veteran

20.05.2016 07:30

Moje iskreno saučešće ožalošćenoj porodici! Inače, smatram da je vrlo nekorektno koristiti ovu tragediju za promovisanje bilo koje stranačke opcije ili udruženja. Slažem se da je nedopustivo objaviti puno ime i prezime bez dopuštenja porodice.