Златни српски дечко у Рију ће играти против својих!

Ватерполо голман, који је Србији донео много радости претходних година на бројним такмичењима, убудуће ће бранити за селекцију Бразила!

Остали спортови 21.05.2016 | 21:00
Златни српски дечко у Рију ће играти против својих!

Слободан Соро један је од златних момака који је за Србију претходних година освојио прегршт медаља.

Ипак, бивши голман ватерполо селекције Србије убудуће ће наступати за Бразил.

Он је добио дозволу Светске пливачке федерације (ФИНА) да може да брани за селекцију домаћина Олимпијских игара од 5. до 21. августа у Рио де Жанеиру.

Соро (37) ће за Бразил дебитовати на финалном турниру Светске лиге, од 21. до 26. јуна у кинеском Хуиџуу.

На том турниру одмериће снаге и са бившим саиграчима, селекцијом Србије, а потом ће против њих играти и на Олимпијским играма.

"На финалном турниру Светске лиге имаћу генералну пробу против Србије пре него што се будемо састали и у Рију", изјавио је за "Вечерње новости" Соро.

Соро, који је члан Ботафога већ годину дана, понуду Бразила прихватио је 2013. године тек пошто му је селектор Србије Дејан Савић рекао да не рачуна на њега у олимпијском циклусу.

Слободан Соро је са селекцијом Србије освојио златну и сребрну медаљу на Светском шампионату, најсјајнија одличја на Светском купу 2010, као и пет златних медаља у Светској лиги, злато, сребро и бронзу на Европским шампионарима, као и две бронзане медаље на Олимпијским играма 2008. и 2012. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар