Zlatni srpski dečko u Riju će igrati protiv svojih!

Vaterpolo golman, koji je Srbiji doneo mnogo radosti prethodnih godina na brojnim takmičenjima, ubuduće će braniti za selekciju Brazila!

Ostali sportovi 21.05.2016 | 21:00
Zlatni srpski dečko u Riju će igrati protiv svojih!

Slobodan Soro jedan je od zlatnih momaka koji je za Srbiju prethodnih godina osvojio pregršt medalja.

Ipak, bivši golman vaterpolo selekcije Srbije ubuduće će nastupati za Brazil.

On je dobio dozvolu Svetske plivačke federacije (FINA) da može da brani za selekciju domaćina Olimpijskih igara od 5. do 21. avgusta u Rio de Žaneiru.

Soro (37) će za Brazil debitovati na finalnom turniru Svetske lige, od 21. do 26. juna u kineskom Huidžuu.

Na tom turniru odmeriće snage i sa bivšim saigračima, selekcijom Srbije, a potom će protiv njih igrati i na Olimpijskim igrama.

"Na finalnom turniru Svetske lige imaću generalnu probu protiv Srbije pre nego što se budemo sastali i u Riju", izjavio je za "Večernje novosti" Soro.

Soro, koji je član Botafoga već godinu dana, ponudu Brazila prihvatio je 2013. godine tek pošto mu je selektor Srbije Dejan Savić rekao da ne računa na njega u olimpijskom ciklusu.

Slobodan Soro je sa selekcijom Srbije osvojio zlatnu i srebrnu medalju na Svetskom šampionatu, najsjajnija odličja na Svetskom kupu 2010, kao i pet zlatnih medalja u Svetskoj ligi, zlato, srebro i bronzu na Evropskim šampionarima, kao i dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar