Пазите ово! Америчко тужилаштво истражује руски допинг програм?!

Америчко тужилаштво започело је истрагу о учешћу више руских атлетичара у допинг програму који је финансирала држава, пренео је Њујорк Тајмс.

Остали спортови 21.05.2016 | 20:20
Пазите ово! Америчко тужилаштво истражује руски допинг програм?!

Вест о отварању истраге потврдили су неименовани извори који су желели да остану анонимни, преноси лист против кога су Руси најавили тужбу зблог клевете.

Истрагу је покренуло Врховно тужилаштво САД и она ће обухватити спортисте, званичнике руске Владе, институције за борбу против допинга и све који би могли имати користи од те афере, преноси НY Тајмс.

Извори блиски истрази потврдили су агенцији Асошијејтид прес да ФБИ учествује у расветљавању допинг скандала у Русији. Истрагу ће водити истражитељи из тима који је радио у оквиру истраге о допингу коју је спровела ФИФА.

Према прошлогодшњим наводима Светске анти-допинг агенције (WАДА), у Русији је откривена организована допинг мрежа коју је финансирала држава.

Григориј Родченков, бивши челник руске лабораторије за контролу допинга који живи у Лос Андјелесу, признао је да је током контроле учесника Олимпијских игара у Сочију замењивао позитивне узорке урина за чисте уз помоћ припадника руске безбедносне службе.

Руски министар спорта Виталиј Мутко потврдио је у колумни за британски Сандеј тајмс (Тхе Сундаy Тимес) да у Русији постоји проблем са допингом и да је то "срамота", али је негирао умешаност руске владе, док су други руски званичници британском листу запретили тужбом.

Тек 17. јуна знаће се да Руска атлетска федерација испуњава критеријуме за учешће на предстојећим Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

21.05.2016 18:31

Нека онда руско тужилаштво истражује амерички допинг програм.

ОДГОВОРИТЕ