Видео: Упознајте најмлађег побједника Ф1...!

Макс Верстапен и Формула 1 по снегу! Верстапен је болид Ф1 потерао по снегу с ланцима, али му је пошло за руком да у брзој вожњи прописно запрепасти шармантну певачицу Шерон Дорсон.

Остали спортови 21.05.2016 | 11:00
Видео: Упознајте најмлађег побједника Ф1...!

Ништа у овим редовима није случајно, све је намерно и срачунато да објасни због чега је Верстапенових 18 година сасвим довољно да се „отме“ Велика награда Шпаније!

Па момчић је растао у "најбржем циркусу", проходао и прве речи изговорио у боксу уз оца Јоса Верстапена. Рођен је са номадским тркачким геном, као прави мали циркузант тог 30. септембра 1997. године. Вест о његовом рођењу затекла је Верстапена старијег у Тиреловом боксу у коме му је у славу тог догађаја поцепана кошуља...

Тог дана Јос Верстапен није ни био свестан да ће га супруга Софи, иначе Белгијанка из своје домовине обавестити да је на свет дошао Макс, који ће се срцем Холанђанина не задуго одужити и превазићи већ тада познатог оца. И заиста мало времена је прошло, а млађани Макс већ је постао стални инвентар Стјуартовог, Хондиног, па Минардијевог бокса. Ту је праснуо окидач који је Максовом таленту дозволио да се развије у светску сензацију. Говоримо о Ред Буловом „новајлији“, и мезимцу Торо Роса који је као велико откровење ове екипе тркачки комбинезон, кацигу и Ф1 болид задужио 2014. године.

О како се данас због свега тога каје главнокомадујући Мерцедеса Тото Волф! Признао је да је 2013. водио не тако озбиљне разговоре са Максом, а испоставило се да ће због те неозбиљности добро преиспитати свој инстинкт ка добром скаутском лову.

Могао је Немац то боље да процени, јер Максу није недостајало ништа да би израстао у оно што јесте. Да се није тако збило, врло је вероватно да бисмо данас имали Верстапена у сребрном болиду штутгартске екипе. Тада би и историја Формуле 1 вероватно другачије писала, пошто је млади холандски ас прошлог викенда доказао да му збиља не би било равног у зверски доброј машини какав је садашњи „w07“ Мерцедесов болид.

Пошто тако није било, боље је да споменемо да је Верстапен каријеру почео као што то правила службе налажу вожњом картинга. Калио се у аутомобилизму и Формули 3, да би га пут вратио месту у ком је одрастао, Формули 1. Тим путем је малолетни Макс Верстапен корачао док га Ред Бул није узео у своје крило и послао у ковницу Торо Роса у којој је и стасао за победу у осамнаестој години.

Интересантно, готово нереално звучи податак да је Макс Верстапен први дошао на идеју да болид Ред Була провоза по снегу и то са ланцима монтираним на све точкове. Шта мислите, није ли ово прворазредна егзибиција?

Не то није све, провозао је Макс у спортском аутомобилу заносну холандску певачицу Шерон Дорсон која није успевала да одпева комплетну строфу своје песме због „пребрзе“ вожње Верстапена јуниора.

И тако, краја нема, ова прича ће се још приповедати! Засад добро је да знате да је Макс пре само недељу дана прекомандован у Ред Бул из Торо Росо тима. Он тада није ни слутио да ће му долазак на Квјатово место уз нешто бољи болид донети толико среће. Велика награда Шпаније донела му је прву победу у каријери и то са свега 18 година што је дечачки сан сваког аутомобилисте. Тако то бива, јер где Квјат запе ту Макс продужи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар