Video: Upoznajte najmlađeg pobjednika F1...!

Maks Verstapen i Formula 1 po snegu! Verstapen je bolid F1 poterao po snegu s lancima, ali mu je pošlo za rukom da u brzoj vožnji propisno zaprepasti šarmantnu pevačicu Šeron Dorson.

Ostali sportovi 21.05.2016 | 11:00
Video: Upoznajte najmlađeg pobjednika F1...!

Ništa u ovim redovima nije slučajno, sve je namerno i sračunato da objasni zbog čega je Verstapenovih 18 godina sasvim dovoljno da se „otme“ Velika nagrada Španije!

Pa momčić je rastao u "najbržem cirkusu", prohodao i prve reči izgovorio u boksu uz oca Josa Verstapena. Rođen je sa nomadskim trkačkim genom, kao pravi mali cirkuzant tog 30. septembra 1997. godine. Vest o njegovom rođenju zatekla je Verstapena starijeg u Tirelovom boksu u kome mu je u slavu tog događaja pocepana košulja...

Tog dana Jos Verstapen nije ni bio svestan da će ga supruga Sofi, inače Belgijanka iz svoje domovine obavestiti da je na svet došao Maks, koji će se srcem Holanđanina ne zadugo odužiti i prevazići već tada poznatog oca. I zaista malo vremena je prošlo, a mlađani Maks već je postao stalni inventar Stjuartovog, Hondinog, pa Minardijevog boksa. Tu je prasnuo okidač koji je Maksovom talentu dozvolio da se razvije u svetsku senzaciju. Govorimo o Red Bulovom „novajliji“, i mezimcu Toro Rosa koji je kao veliko otkrovenje ove ekipe trkački kombinezon, kacigu i F1 bolid zadužio 2014. godine.

O kako se danas zbog svega toga kaje glavnokomadujući Mercedesa Toto Volf! Priznao je da je 2013. vodio ne tako ozbiljne razgovore sa Maksom, a ispostavilo se da će zbog te neozbiljnosti dobro preispitati svoj instinkt ka dobrom skautskom lovu.

Mogao je Nemac to bolje da proceni, jer Maksu nije nedostajalo ništa da bi izrastao u ono što jeste. Da se nije tako zbilo, vrlo je verovatno da bismo danas imali Verstapena u srebrnom bolidu štutgartske ekipe. Tada bi i istorija Formule 1 verovatno drugačije pisala, pošto je mladi holandski as prošlog vikenda dokazao da mu zbilja ne bi bilo ravnog u zverski dobroj mašini kakav je sadašnji „w07“ Mercedesov bolid.

Pošto tako nije bilo, bolje je da spomenemo da je Verstapen karijeru počeo kao što to pravila službe nalažu vožnjom kartinga. Kalio se u automobilizmu i Formuli 3, da bi ga put vratio mestu u kom je odrastao, Formuli 1. Tim putem je maloletni Maks Verstapen koračao dok ga Red Bul nije uzeo u svoje krilo i poslao u kovnicu Toro Rosa u kojoj je i stasao za pobedu u osamnaestoj godini.

Interesantno, gotovo nerealno zvuči podatak da je Maks Verstapen prvi došao na ideju da bolid Red Bula provoza po snegu i to sa lancima montiranim na sve točkove. Šta mislite, nije li ovo prvorazredna egzibicija?

Ne to nije sve, provozao je Maks u sportskom automobilu zanosnu holandsku pevačicu Šeron Dorson koja nije uspevala da odpeva kompletnu strofu svoje pesme zbog „prebrze“ vožnje Verstapena juniora.

I tako, kraja nema, ova priča će se još pripovedati! Zasad dobro je da znate da je Maks pre samo nedelju dana prekomandovan u Red Bul iz Toro Roso tima. On tada nije ni slutio da će mu dolazak na Kvjatovo mesto uz nešto bolji bolid doneti toliko sreće. Velika nagrada Španije donela mu je prvu pobedu u karijeri i to sa svega 18 godina što je dečački san svakog automobiliste. Tako to biva, jer gde Kvjat zape tu Maks produži.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar