Руси туже Њујорк Тајмс због навода о допингу!

Министарство спорта Русијеразматра о тужби против Њујорк Тајмса, који је оптужио ту институцију да је спроводила посебан програм допинга за ЗОИ 2014. године.

Остали спортови 20.05.2016 | 10:20
Руси туже Њујорк Тајмс због навода о допингу!

"Размотрићемо данас или сутра, пошто правна служба донесе закључак. Такав задатак је додељен тиму неколико адвокатских фирми. Признајем да постоји могућност подношења тужбе, видећемо", рекао је министар спорта Русије Виталиј Мутко за агенцију Тасс.

Њујорк Тајмс је недавно објавио исповест тадашњег директора националне антидопинг лабораторије Григорија Родченкова, који је навео да је програм детаљно припреман годинама и да је он сам развио коктел од три забрањене супстанце који се мешао са алкохолним пићима и даван руским спортистима.

Према тврдњама, током ОИ у Сочију је десетине руских спортиста било допинговано, међу којима и 15 освајача медаља.

Мутко је рекао да су извештаји страних медија о наводном допингу део информативних напада на спорт у Русији.

"За мене ту нема ничег изненадјујућег. Информациони напади против руског спорта су и даље у току", рекао је Мутко.

Светска антидопинг агенција (WАДА) у новембру прошле године је суспендовала руску лабораторију и затражила је доживотну суспензију за Родченкова. Он тренутно живи на тајној локацији у Лос Анђелесу и има статус узбуњивача, због чега страхује за личну безбедност.

Русија је у Сочију освојила 33 медаље, од чега 13 златних. На Играма пре тих освојила је 15 медаља, од чега три златне.

Мутко је раније, у ауторском тексту за британски Сандеј тајмс, признао да Русија има проблем са допингом и да му је веома жао што они који су варали нису ухваћени раније.

Руски министар спорта је написао да је држава направила озбиљне грешке и да се стиди због тога. Како је навео, биће учињено све да се грешке исправе и да Русији, између осталог, буде дозвољено да учествује на такмичењима под окриљем Светске атлетске федерације, која је суспендовала ту земљу прошле године.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

пилуле за лилуле

20.05.2016 08:26

Ако ниси крив само тузис немас ста разматрати тузбу....мазање оцију и прање корумпираних људи.

ОДГОВОРИТЕ