Светозар Маровић од данас на слободи

Политички директор црногорске владајуће Демократске партије социјалиста Светозар Маровић данас ће напустити истражни затвор у Спужу, након што је са Специјалним тужилаштвом склопио споразум о признању кривице за корупцију.

Регион 17.05.2016 | 09:35
Светозар Маровић од данас на слободи

Према споразуму о признању кривице, Маровић ће добити затворску казну од три године и осам мјесеци, док новчани дио казне још није договорен.

Маровић је специјалном тужиоцу признао да је вођа криминалне организације од тридесетак људи, коју је формирао ради стицања противправне имовинске користи, пишу црногорски медији.

Он је описао улоге чланова ове криминалне групе и начин дјеловања, те открио како и преко којих рачуна је новац "изашао из земље".

Маровић се обавезао да каже Тужилаштву гдје је завршило више од 15 милиона евра за које је оштећена општина Будва, а који су преко компаније регистроване у Црној Гори бестеретно пренесени на више иностраних рачуна. Он тврди да спорни новац није узео, већ да је и сам преварен у том корупционом дилу.

Маровић се већ скоро пет мјесеци налази у затвору у Спужу, а његово здравствено стање се из дана у дан погоршава, нарочито пошто су му предочени материјални докази који су прикупљени против њега.

Када споразум о признању кривице буде потписан, Специјално тужилаштво ће затражити блокаду свих спорних рачуна, како директно, тако и путем међународне правне помоћи.

Након окончања овог поступка, Тужилаштво ће покренути и финансијску истрагу против свих осумњичених, која ће обухватити и чланове њихових породица и повезана лица.

У тој истрази, они ће морати да доказују поријекло цјелокупне имовине, а Тужилаштво има право и да је привремено конфискује и препусти држави на располагање.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БЛУКА

17.05.2016 08:02

АУУУ КАКВУ ЛИ ЦЕ НАГОДБУ ТЕК МОРАТИ ДА ПРИХВАТИ ДРАГОЉУБ ДАВИДОВИЦ ЗВАНИ АЛИБАБА И 40 РАЗБОЈНИКА ВЈЕРОВАТНО 20 ГОДИНА РОБИЈЕ И САВ КЕС ДА ВРАТИ ТЈ МИЛИЈАРДУ И ИМОВИНУ У БЛ Ц ГОРИ И ГРЦКОЈ АУУУ БАС ЦЕ БИТИ НЕЗГОДНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЛЕ

17.05.2016 12:55

ЈЕБИГА, ТЕШКО ЈЕ ИМАТИ ПА НЕ ИМАТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

19.05.2016 12:17

Они су мале маце за ове наше у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ