Svetozar Marović od danas na slobodi

Politički direktor crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozar Marović danas će napustiti istražni zatvor u Spužu, nakon što je sa Specijalnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice za korupciju.

Region 17.05.2016 | 09:35
Svetozar Marović od danas na slobodi

Prema sporazumu o priznanju krivice, Marović će dobiti zatvorsku kaznu od tri godine i osam mjeseci, dok novčani dio kazne još nije dogovoren.

Marović je specijalnom tužiocu priznao da je vođa kriminalne organizacije od tridesetak ljudi, koju je formirao radi sticanja protivpravne imovinske koristi, pišu crnogorski mediji.

On je opisao uloge članova ove kriminalne grupe i način djelovanja, te otkrio kako i preko kojih računa je novac "izašao iz zemlje".

Marović se obavezao da kaže Tužilaštvu gdje je završilo više od 15 miliona evra za koje je oštećena opština Budva, a koji su preko kompanije registrovane u Crnoj Gori besteretno preneseni na više inostranih računa. On tvrdi da sporni novac nije uzeo, već da je i sam prevaren u tom korupcionom dilu.

Marović se već skoro pet mjeseci nalazi u zatvoru u Spužu, a njegovo zdravstveno stanje se iz dana u dan pogoršava, naročito pošto su mu predočeni materijalni dokazi koji su prikupljeni protiv njega.

Kada sporazum o priznanju krivice bude potpisan, Specijalno tužilaštvo će zatražiti blokadu svih spornih računa, kako direktno, tako i putem međunarodne pravne pomoći.

Nakon okončanja ovog postupka, Tužilaštvo će pokrenuti i finansijsku istragu protiv svih osumnjičenih, koja će obuhvatiti i članove njihovih porodica i povezana lica.

U toj istrazi, oni će morati da dokazuju porijeklo cjelokupne imovine, a Tužilaštvo ima pravo i da je privremeno konfiskuje i prepusti državi na raspolaganje.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

BLUKA

17.05.2016 08:02

AUUU KAKVU LI CE NAGODBU TEK MORATI DA PRIHVATI DRAGOLJUB DAVIDOVIC ZVANI ALIBABA I 40 RAZBOJNIKA VJEROVATNO 20 GODINA ROBIJE I SAV KES DA VRATI TJ MILIJARDU I IMOVINU U BL C GORI I GRCKOJ AUUU BAS CE BITI NEZGODNO

ODGOVORITE
Name

RALE

17.05.2016 12:55

JEBIGA, TEŠKO JE IMATI PA NE IMATI!

ODGOVORITE
Name

BiH

19.05.2016 12:17

Oni su male mace za ove naše u BiH.

ODGOVORITE