Посебни кондоми за Аустралијанце на ОИ у Рију!

Аустралијски олимпијски тим биће опремљен кондомима изузетне јачине пре одласка у Рио, како би се смањио ризик од инфекције Зика вирусом.

Остали спортови 18.05.2016 | 19:00
Посебни кондоми за Аустралијанце на ОИ у Рију!

Бразил је епицентар овог вируса које се преноси уједом зараженог комарца или незаштићеним сексуалним односима са зараженом особом.

Иако је Олимпијско село снабдевено аутоматима са кондомима, Аустралија инсистира да њихови спортисти користе посебне кондоме који пружају додатну заштиту, преноси АП.

Врста кондома "За миран сан" је произведена на основу сарадње организатора Олимпијаца и аустралијским производјачем кондома.

Овај тип кондома има додатни лубрикант који штити од полно преносивих болести и који, према лабораториским резултатима има "скоро стопроцентну антивирусну заштиту од Зика вируса" рекао је шеф олимпијске екипе Кит Чилер.

"Здравље и добробит тима на првом месту. Морамо да оебзбедимо додатну заштиту због озбиљног проблема који нас чека у Рију", рекао је Чилер.

АП додаје да је прошле недеље, Светска здравствена организација званично препоручила трудницама да не путују у Рио и апеловала на спортисте и посетиоце да предузму додатне мере како би избегли инфекцију Зика вирусом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар