Новак: Енди је све бољи на шљаци, заслужио је титулу!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је Енди Мари заслужено освојио титулу на мастерсу у Риму.

Тенис 16.05.2016 | 11:40
Новак: Енди је све бољи на шљаци, заслужио је титулу!

Британски тенисер Енди Мари освојио је турнир мастерс серије у Риму, пошто је данас у финалу победио Ђоковића у два сета - 6:3, 6:3.

"Човек покушава да има позитивне мисли, да одагна умор, али је тај умор ипак био присутан. Имао сам напорну недељу, посебно последња два дана. Енди је играо на врлом високом нивоу. Заслужио је да победио. Заиста је напредовао на шљаци. Прошле године је победио у Мадриду, а ове године у Риму. У великој форми стиже у Париз. Ја сам задовољан што сам стигао до финала и мислим да сам имао две одличне недеље", рекао је Ђоковић.

Током финала у Риму падала је киша, а Ђоковић је у једном тренутку ушао у расправу са судијом.

"Нисам тражио од судије да одложи меч, већ да направи паузу... Судија је знао да неће више падати киша, дакле, мислим да је могао да направи паузу. Замало да уганем чланак три пута. На њему је да одлучи, за мене је смешно да судија у градским ципелама одлучује шта је клизаво а шта није. Ми смо ти који трчимо и можемо да се оклизнемо", рекао је Ђоковић.

Марију је ово први трофеј у сезони, 12. мастерс турнир у каријери, а укупно 36.

"Многи најбољи играчи у историји тениса су овде победили и веома сам поносан што је моје име уписано на том трофеју. Знам да Новак није играо најбоље како он уме, али је ово одлична недеља за мене. Већ у Мадриду сам добро прошао и то ми је дало самоупоуздање за овде. Сваки пут кад се победи најбољи играч на свету, то је велика победа", рекао је Мари.

"То је одлична припрема за Ролан Гарос, јер сам добро играо чак и у мечевима у којима сам изгубио (против Надала у Монте Карлу и Дјоковића у Мадриду). Ја сам био свеж, играо сам кратко. Ђоковић је имао тешке мечеве, против Рафе и Нишикорија...", рекао је Мари.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар