Рим: Уморни Новак стао, Марију титула за рођендан!

Новак Ђоковић поражен је у финалу Мастерса у Риму од ендија Марија са 2:0, по сетовима 6:3, 6:3.

Тенис 15.05.2016 | 20:00
Рим: Уморни Новак стао, Марију титула за рођендан!

А од Новака на поклон трофеј: Маријев празник у Риму! Српски ас очигледно није успео да се пре свега физички опорави од синоћњег напорног меча у три сета против Јапанца Кеија Нишикорија.

Британски тенисер Енди Мари није могао да замисли бољи начин да прослави 29. рођендан, а за то је у великој мери заслужан Новак Ђоковић. У финалу турнира мастерс серије у Риму Мари је савладао најбољег на свету у два сета – 6:3, 6:3.

Ништа данас није полазило за руком српском тенисеру који је јурио пету титулу у Вечном граду. Ни Ђоковић, ни киша која је повремено падала у Риму нису могли да зауставе захукталог Марија.

Све кључне поене добио је Британац, мада му је Ђоковић у више наврата свесрдно помагао шаљући чисте лопте далеко, далеко ван граница терена.

Имао је данас Ђоковић, као и увек када игра у Риму, веома добру подршку навијача са трибина који су баш трудили да га подигну у тренуцима кад му није ишло.

Српски ас очигледно није успео да се пре свега физички опорави од синоћњег напорног меча у три сета против Јапанца Кеија Нишикорија.

Ово је британском тенисеру била јубиларна 10. победа у 33. судару са Ђоковићем, а прва од лета прошле године.

Такође, Марију је то био најубедљивији тријумф у дуелима са пријатељем из детињства и освојио је први пехар на турниру у Риму у каријери.

Најбољи светски тенисери сада ће имати недељу дана одмора пред старт Ролан Гароса на којем Ђоковић има прилику да освоји четврти узастопни Грен слем и да уједно комплетира све освојене највеће трофеје.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар