Изгубљени рафтери нађени живи и здрави

Припадници Горске службе спасавања из Бихаћа успјели су данас на подручју Црног врела, у близини села Лоскун, у јутарњим сатима пронаћи шесторо рафтера из Хрватске, чији је нестанак пријављен протекле суботе у вечерњим сатима.

 

Босна и Херцеговина 15.05.2016 | 18:50
Изгубљени рафтери нађени живи и здрави

Ријеч је о рафтерима из Пуле, два младића и четири дјевојке, који су учествовали у туристичкој рафтинг тури која је организована на ријеци Уни током протеклог викенда.

Према ријечима члана ГСС-а Ермина Липовића, рафтери су пронађени у оближњој шуми, недалеко од мјеста гдје им се изгубио траг.

"Њихов чамац се преврнуо и ријека га је однијела. Они су се успјели извући на обалу и кренули су пјешице. Међутим, с обзиром на то да нису познавали терен, практично вртили су се у круг на једном мјесту, што је олакшало нашу потрагу", рекао је Липовић.

Он је додао како је, након што се рафтери нису појавили у предвиђено вријеме у кампу, организована потрага у којој су сем чланова ГСС-а учествовали и ренџери Националног парка "Уна", те неколико чланова других рафтинг посада.

Потрага је организована у ширем рејону мјеста гдје је пронађен изгубљени чамац, потрајала је цијелу ноћ и напослијетку резултирала успјехом.

Према Липовићевим ријечима, младићи и дјевојке су били прозебли и изнурени, те им је пружена лијечничка помоћ. Према посљедњим информацијама, сви су прошли без озбиљних повреда и осјећају се добро.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар