Izgubljeni rafteri nađeni živi i zdravi

Pripadnici Gorske službe spasavanja iz Bihaća uspjeli su danas na području Crnog vrela, u blizini sela Loskun, u jutarnjim satima pronaći šestoro raftera iz Hrvatske, čiji je nestanak prijavljen protekle subote u večernjim satima.

 

Bosna i Hercegovina 15.05.2016 | 18:50
Izgubljeni rafteri nađeni živi i zdravi

Riječ je o rafterima iz Pule, dva mladića i četiri djevojke, koji su učestvovali u turističkoj rafting turi koja je organizovana na rijeci Uni tokom proteklog vikenda.

Prema riječima člana GSS-a Ermina Lipovića, rafteri su pronađeni u obližnjoj šumi, nedaleko od mjesta gdje im se izgubio trag.

"Njihov čamac se prevrnuo i rijeka ga je odnijela. Oni su se uspjeli izvući na obalu i krenuli su pješice. Međutim, s obzirom na to da nisu poznavali teren, praktično vrtili su se u krug na jednom mjestu, što je olakšalo našu potragu", rekao je Lipović.

On je dodao kako je, nakon što se rafteri nisu pojavili u predviđeno vrijeme u kampu, organizovana potraga u kojoj su sem članova GSS-a učestvovali i rendžeri Nacionalnog parka "Una", te nekoliko članova drugih rafting posada.

Potraga je organizovana u širem rejonu mjesta gdje je pronađen izgubljeni čamac, potrajala je cijelu noć i naposlijetku rezultirala uspjehom.

Prema Lipovićevim riječima, mladići i djevojke su bili prozebli i iznureni, te im je pružena liječnička pomoć. Prema posljednjim informacijama, svi su prošli bez ozbiljnih povreda i osjećaju se dobro.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 0

Ostavite komentar