Сајт за Американце који бјеже у Канаду од Трампа

Американцима који не буду могли да живе у Америци Доналда Трампа сајт за упознавање „Мејпл меч“ нуди помоћ да упознају неког из Канаде ко трага за партнером.

Занимљивости 12.05.2016 | 08:52
Сајт за Американце који бјеже у Канаду од Трампа

Мејлп меч (Мапле Матцх) је интернет портал који „олакшава Американцима да пронађу идеалног партнера из Канаде како би се спасли од несхватљивог хорора Трамповог председништва“ и омогућава им да нову земљу назову својим домом, пише Гардијан.

Оснивач сајта за многе неудате и неожењене антитрамповце је 25-годишњи Џо Голдмен из Остина у Тексасу.

Иако либерал по опредељењу који воли Канаду и њено уређење, а који живи у држави познатој као уточиште републиканаца, Голдмен каже да је и сам забринут за успех Трампове кампање.

Портал је још није почео са радом, али Голдмен истиче да се од уторка на сајт пријавило више од 10.000 самаца из Америке и око 2.500 Канађана.

Назив Мејпл меч потиће од симбола листа јавора на канадској застави (јавор - мапле).

Трампова бомбастична кампања којом јуриша ка победи на председничким изборима у новембру, подстакла је поједине Американце, чак и у редовима републиканаца, да размисле о пресељењу у Канаду.

Иначе, према миграционим подацима из Канаде, имиграција у ту земљу из САД после избора Џорџа Буша Млађег 2000. и 2004. године, није била много већа него у годинама када су на власти биле демократе.

Многи разматрају пресељење у случају Трампове победе
Према истраживању од марта, скоро 20 одсто Американаца би размотрило пресељење у суседну земљу на северу у случају Трампове победе, док Ројтерс наводи да се је још у фебруару канадско острво Кејп Бретон у Атлантику прогласило за уточиште свим Американцима који беже од евентуалне Трампове власти.

РТС

фото: МаплеМатцх.цом

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

срецници

12.05.2016 12:57

Благо вама, а куд цемо ми из РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

12.05.2016 19:31

у смрдијицу,али И то јос мало па це Мадјари И Румуни узети своје а вама БГ-пасалук

Name

Србин

12.05.2016 19:45

иди што пре губи се,арабија те чека.

Name

јел зивота ти

12.05.2016 20:33

А где ти овде процита и надје арабију