Sajt za Amerikance koji bježe u Kanadu od Trampa

Amerikancima koji ne budu mogli da žive u Americi Donalda Trampa sajt za upoznavanje „Mejpl meč“ nudi pomoć da upoznaju nekog iz Kanade ko traga za partnerom.

Zanimljivosti 12.05.2016 | 08:52
Sajt za Amerikance koji bježe u Kanadu od Trampa

Mejlp meč (Maple Match) je internet portal koji „olakšava Amerikancima da pronađu idealnog partnera iz Kanade kako bi se spasli od neshvatljivog horora Trampovog predsedništva“ i omogućava im da novu zemlju nazovu svojim domom, piše Gardijan.

Osnivač sajta za mnoge neudate i neoženjene antitrampovce je 25-godišnji Džo Goldmen iz Ostina u Teksasu.

Iako liberal po opredeljenju koji voli Kanadu i njeno uređenje, a koji živi u državi poznatoj kao utočište republikanaca, Goldmen kaže da je i sam zabrinut za uspeh Trampove kampanje.

Portal je još nije počeo sa radom, ali Goldmen ističe da se od utorka na sajt prijavilo više od 10.000 samaca iz Amerike i oko 2.500 Kanađana.

Naziv Mejpl meč potiće od simbola lista javora na kanadskoj zastavi (javor - maple).

Trampova bombastična kampanja kojom juriša ka pobedi na predsedničkim izborima u novembru, podstakla je pojedine Amerikance, čak i u redovima republikanaca, da razmisle o preseljenju u Kanadu.

Inače, prema migracionim podacima iz Kanade, imigracija u tu zemlju iz SAD posle izbora Džordža Buša Mlađeg 2000. i 2004. godine, nije bila mnogo veća nego u godinama kada su na vlasti bile demokrate.

Mnogi razmatraju preseljenje u slučaju Trampove pobede
Prema istraživanju od marta, skoro 20 odsto Amerikanaca bi razmotrilo preseljenje u susednu zemlju na severu u slučaju Trampove pobede, dok Rojters navodi da se je još u februaru kanadsko ostrvo Kejp Breton u Atlantiku proglasilo za utočište svim Amerikancima koji beže od eventualne Trampove vlasti.

RTS

foto: MapleMatch.com

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

srecnici

12.05.2016 12:57

Blago vama, a kud cemo mi iz RS

ODGOVORITE
Name

bosanac

12.05.2016 19:31

u smrdijicu,ali I to jos malo pa ce Madjari I Rumuni uzeti svoje a vama BG-pasaluk

Name

Srbin

12.05.2016 19:45

idi što pre gubi se,arabija te čeka.

Name

jel zivota ti

12.05.2016 20:33

A gde ti ovde procita i nadje arabiju