Дјечак прогледао на Ђурђевдан?!

Чудо о којем се даним прича у Босни и Херцеговини оставило је у шоку и невјерици стотине окупљених на излетишту извора Светиња у Добром селу код Бужима.

Босна и Херцеговина 10.05.2016 | 22:37
Дјечак прогледао на Ђурђевдан?!

Баш овог 6. маја, на Ђурђевдан, Бекира Лаврин из Љубљане довела је свог слијепог сина Ирнеса (9) на извор код Бужима. Кад је вода почела да тече, Бекира га је умила. Дијете је, како она тврди, великим чудом прогледало и први пут од рођења угледало мајку.
Дјечак је почео да плаче и поставља питања мами шта ће сви ти људи око њега. Мајка се од великог шока онесвијестила.

“Долазила сам овдје и прошле године да бих га умила, јер сам чврсто вјеровала да ће га ова вода излијечити, али Ирнес тада није хтио да изађе из аута. Био је слијеп, а сад је прогледао! Нећу рећи да се легенда обистинила, али ћу чврсто вјеровати да је ово чудо од Бога, кога сам толико молила да ми дијете прогледа. Немојте да ви даривати новцем, новац ћу даривати ја ономе коме је потребан, у знак захвалности Богу”, говорила је присутнима кроз сузе пресрећна мајка.

Ђурђевданском чуду присуствовало је више стотина људи, који су Бекири помогли да се освијести и смири, а дијете почели да љубе и дарају новцем.

“Ово је Божје дјело. Извор час потече, час пресуши, што је за чуђење. Дјечак је прогледао милошћу Бога, нема дилеме за мене “, рекао је Емир А. из Бужима.

И Харис Ш. увјерен је да је дијете прогледало од љековите изворске воде, јер су видјели да је био дезоријентисан након што га је мајка умила.

-“Мали Ирнес, нека је жив и здрав. Према мајчиним ријечима, био је потпуно слијеп. Видели смо њен шок и чуђење. Једној госпођи која га је питала каква јој је боја косе на словеначком је рекао да јој је коса бијела, што је била потврда да дјечак заиста види”, каже Харис.

Код извор Ибрет (чудо), гдје вода потече тачно у подне, традиционално се сваког Ђурђевдана окупи велики број знатижељника. “Обичним” данима та појава је и даље феномен, јер вода сат времена тече, па извор пресуши. Људи воду сипају у флаше, умивају се и чак обучени купају.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

нн

10.05.2016 20:56

Божија милост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фино

10.05.2016 22:26

Али као особа која има проблеме с видом од родјења могу реци да дјецак није био слијеп од родјења јер је знао реци боју. Имао је Амауросис фугаx или конверзивни поремећај. Новинари пису на основу мало података. Нема ниста о историји болести. Нико не лазе нити вара све је базирано на мало података. Људи из тог краја јесу религиозни али овдје је висе доброцудност да неко оздрави и то јос дијете. Пазите ста писете не само о овом цуду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

11.05.2016 02:30

Само ви поједини нецете никад прогледати у 21 вијеку писати такве глупости да цовјек поврати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глават

11.05.2016 02:33

Ако вам прође црна мачка преко пута то значи да се запутила неђе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репликар

11.05.2016 04:28

Баш Бужим и околина вјерују у Ђурђевдан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.05.2016 04:31

И како он зна како изгледа бијела боја ако никад до сад није видио ниста??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вратите се коријенима

11.05.2016 05:26

Зато, госпођо, пређите у православље, крстите сина и почните славити Ђурђевдан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

12.05.2016 06:44

А ти пређи у вјеру својих предака па није ни православље од када је свијета И вијека. Зна се када је исус рођен а прије њега људи су вјеровали у нешто. Вјера је опијум за народ само служи за сукобе И ништа друго.

Name

Хıдıреллез'и

11.05.2016 17:33

Празник је пагански и слави се под разлицитим именима цак и у Турској. Долазак прољеа, крај гладне зиме. Плодност, здравље. Кад би вјере давале здравље и срецу не би било толико разних вјера. Зацикавање и понизавање не доносе ником добро. Ја хоцу једног дана да посјетим то село и немојте да правите заваду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАБРИНУТИ

12.05.2016 15:16

ЗНАЈУ БУЖИМЦИ, ГДЕ СУ ИМ ИКОНЕ И КАНДИЛА И ШТДА СУ ССЛАВИЛИ, ТО СЕ И ОБИСТИНИЛО, НЕЗНАМ ШТО НИЈЕ МУ МАЈКА УЧИЛА ДОВУ И ФАТВУ, ПА ДА ПРОГЛЕДА НЕГО ГА БАШ НА ДЈУРДЈЕВСКОМ ЈУТРО ВОДИДЛИЛА НА ИЗВОР? ПРАВОСЛАВЉЕ ЈЕ ПРАВОСЛАВЉЕ ДАЈЕ НЕИСТИНИТО ЗВАЛО БИ СЕ ДРУГАЧИЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ