СП - бараж: Швеђани су фаворити, али им се нећемо склањати!

"Свјесни смо шта нас чека, али исто тако немамо шта изгубити, можемо само пуно добити", рекао је Драган Марковић, селектор рукометне репрезентације Босне и Херцеговине.

Остали спортови 18.05.2016 | 14:20
СП - бараж: Швеђани су фаворити, али им се нећемо склањати!

Драган Марковић, селектор рукометне репрезентације Босне и Херцеговине објавио је списак играча на које ће рачунати у двомечу баража за Свјетско првенство 2017. године против Шведске. Иако је свјестан да су Швеђани апсолутни фаворити, Марковић, који је познато као непоправљиви оптимиста, каже да им се бх. рукометаши неће склањати на терену.

Марковић се одлучио за провјерене снаге, једино ново име на списку од 19 играча је Арман Беширевић из Приједора, којег је позвао као трећег голмана.

"Још увијек нисмо дефинисали када ћемо се окупити, али рачунам да ћемо почети с тренинзима 1. јуна у Мостару. То би нам онда било довољно времена да се, уколико будемо комплетни, добро припремимо за Шведску. Позвао сам највише бекова јер ће нам на тој позицији требати велики избор", каже Марковић.

Бх. селектор одавно анализира ривала и у том периоду је само добио потврду да се ради о сјајној репрезентацији, коју ће тешко бити елиминисати на путу ка Француској.

"Шведска је једна од најбољих репрезентација у свијету, по мени међу три најбоље. Када бих могао бирати кога ћу тренирати изабрао бих Швеђане. На свакој позицији су сјајно покривени, имају по најмање три одлична играча, имају систем рада којег се подржавају од млађих категорија. Јасно је да су апсолутни фаворити, али пробаћемо им припремити нека изненађења. Не волим давати прогнозе, посебно јер не знам у кваком ћемо саставу дочекати те утакмице у јуну. Свјесни смо шта нас чека, али исто тако немамо шта изгубити, можемо само пуно добити. Имамо свој систем игре који ћемо током припрема дорадити и покушати искористити њихове слабе тачке, којих има. Нико није идеалан, па ни Швеђани. Сигурно им се нећемо склањати, идемо у борбу прса у прса, па шта буде", јасан је Марковић.

СЕЛЕКТОРОВ ИЗБОР ЗА БАРАЖ
Марковић је одлучио за бараж позвати ове играче: голмани: Бењамин Бурић (Горење, Словенија), Марио Блажевић (ЦСМ Букурешт, Румунија), Арман Беширевић (Приједор); лијева крила: Ален Овчина (Вогошћа), Хариз Бегић (Коњух); десна крила: Мухамед Зулфић (Динамо Букурешт, Румунија), Анес Бечић (Вогошћа); лијеви бекови: Мирсад Терзић (МВМ Веспрем, Мађарска), Никола Прце (Азоти, Пољска), Иван Милас (Орошази, Мађарска); средњи бекови: Стефан Јанковић (Борац м:тел), Иван Карачић (Кадетен, Швајцарска), Марко Тарабокија (Висла Плоцк, Пољска), Јосип Перић (Катар СЦ, Катар); десни бекови: Марко Панић (Шамбери, Француска), Дејан Малиновић (Кретеј, Француска), Коста Савић (Селестат, Француска); пивоти: Владимир Врањеш (Пик Сегед, Мађарска) и Сењамин Бурић (Горење, Словенија).

Прва утакмица баража између Шведске и БиХ играће се 12. јуна у Векшеу, а реванш три дана касније у сарајевској "Скендерији".

Бољи из двомеча пласираће се на Свјетско првенство које ће се од 11. до 29. јануара 2017. одржати у Француској. Осим БиХ из баража ће на СП још осам европских селекција. Своје мјесто на завршном турниру са Старог континента већ су осигурали домаћин Француска, те Њемачка, Шпанија и Хрватска.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар