Опљачкао банку, па га ухватио комшија

Н. Ђ. (31) похарао "алфину" експозитуру на Смедеревском путу, док је бежао стигао га возач камиона. Код разбојника је пронађен сав украдени новац.

Србија 10.05.2016 | 14:40
Опљачкао банку, па га ухватио комшија

Анонимни возач камиона из Калуђерице ухватио је и претукао у понедељак Н. Ђ. (31) који је неколико минута раније опљачкао "Алфа" банку на Смедеревском путу 29! Н. Ђ. је убрзо ухапшен, али због повреда које је задобио, полиција је морала да сачека екипу Хитне помоћи да му санира ране.

Овај несвакидашњи инцидент догодио се око 15 часова, када је Н. Ђ. са фантомком на глави и пластичним пиштољем у руци ушетао у банку и почео да прети службеницима, а онда им одузео новац. Он је истрчао са пленом и почео да бежи низ Смедеревски пут. И таман када је помислио да је умакао "плавцима", њега је ухватио младић из овог краја који вози зелени камион.

- Док је дечко возио камион, угледао је овога како трчи са пиштољем - објашњава Данило Ђуричић из салона тепиха "Екол", поред кога је дошло до обрачуна лопова и младића. - Одмах на кривини, око 300 метара после банке, зауставио се и излетео из камиона држећи шипку иза леђа. Пришао је лопову и онда су се потукли. Полиција је стигла за неколико минута и затекла лопова свог крвавог.

Према Ђуричићевим речима, полицајци су стајали поред разбојника и чекали Хитну помоћ. Н. Ђ. је скоро пола сата лежао, јер није могао да устане.

- Дечка који се усудио да заустави тог лопова са пиштољем знам из виђења - каже Данило. - Често се паркира испред наше радње, једном ми је затражио цигарету и тако смо необавезно причали, али не знам више ништа о њему.

Иако је лопов брзо завршио иза решетака, а МУП саопштио да је код њега пронађен новац, Калуђеричани сумњају да су надлежни пронашли све паре, па чешљају руту коју је Н. Ђ. успео да пређе пре него што му је корак "скратио" камионџија.

- Када се све окончало и полицајци отишли, недуго после тога приметио сам инспекторе у плавом "пежоу" како разгледају место одакле су одвели лопова - каже један од локалних становника док знатижељно посматра место инцидента. - Можда нису код њега пронашли сав новац, можда је успео нешто да баци са стране док је бежао.

ТРАЖИЛИ МУ ДОКУМЕНТА

- Полицајци су причали са возачем камиона, вероватно су му узели изјаву и тражили су му документа - прича један од станара који живи у близини опљачкане банке. - Он је после отишао својим шлепером, како су ми рекле комшије.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

уг

10.05.2016 14:18

Свака част шоферу . Само да на крају не надрља он више него лопов

ОДГОВОРИТЕ