Opljačkao banku, pa ga uhvatio komšija

N. Đ. (31) poharao "alfinu" ekspozituru na Smederevskom putu, dok je bežao stigao ga vozač kamiona. Kod razbojnika je pronađen sav ukradeni novac.

Srbija 10.05.2016 | 14:40
Opljačkao banku, pa ga uhvatio komšija

Anonimni vozač kamiona iz Kaluđerice uhvatio je i pretukao u ponedeljak N. Đ. (31) koji je nekoliko minuta ranije opljačkao "Alfa" banku na Smederevskom putu 29! N. Đ. je ubrzo uhapšen, ali zbog povreda koje je zadobio, policija je morala da sačeka ekipu Hitne pomoći da mu sanira rane.

Ovaj nesvakidašnji incident dogodio se oko 15 časova, kada je N. Đ. sa fantomkom na glavi i plastičnim pištoljem u ruci ušetao u banku i počeo da preti službenicima, a onda im oduzeo novac. On je istrčao sa plenom i počeo da beži niz Smederevski put. I taman kada je pomislio da je umakao "plavcima", njega je uhvatio mladić iz ovog kraja koji vozi zeleni kamion.

- Dok je dečko vozio kamion, ugledao je ovoga kako trči sa pištoljem - objašnjava Danilo Đuričić iz salona tepiha "Ekol", pored koga je došlo do obračuna lopova i mladića. - Odmah na krivini, oko 300 metara posle banke, zaustavio se i izleteo iz kamiona držeći šipku iza leđa. Prišao je lopovu i onda su se potukli. Policija je stigla za nekoliko minuta i zatekla lopova svog krvavog.

Prema Đuričićevim rečima, policajci su stajali pored razbojnika i čekali Hitnu pomoć. N. Đ. je skoro pola sata ležao, jer nije mogao da ustane.

- Dečka koji se usudio da zaustavi tog lopova sa pištoljem znam iz viđenja - kaže Danilo. - Često se parkira ispred naše radnje, jednom mi je zatražio cigaretu i tako smo neobavezno pričali, ali ne znam više ništa o njemu.

Iako je lopov brzo završio iza rešetaka, a MUP saopštio da je kod njega pronađen novac, Kaluđeričani sumnjaju da su nadležni pronašli sve pare, pa češljaju rutu koju je N. Đ. uspeo da pređe pre nego što mu je korak "skratio" kamiondžija.

- Kada se sve okončalo i policajci otišli, nedugo posle toga primetio sam inspektore u plavom "pežou" kako razgledaju mesto odakle su odveli lopova - kaže jedan od lokalnih stanovnika dok znatiželjno posmatra mesto incidenta. - Možda nisu kod njega pronašli sav novac, možda je uspeo nešto da baci sa strane dok je bežao.

TRAŽILI MU DOKUMENTA

- Policajci su pričali sa vozačem kamiona, verovatno su mu uzeli izjavu i tražili su mu dokumenta - priča jedan od stanara koji živi u blizini opljačkane banke. - On je posle otišao svojim šleperom, kako su mi rekle komšije.

Izvor: Novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ug

10.05.2016 14:18

Svaka čast šoferu . Samo da na kraju ne nadrlja on više nego lopov

ODGOVORITE