Видео - Живот: Није само фабрика део Вардијеве приче...!

Прича да је Џејми Варди радио у фабрици карбонских влакана и за 8 година стигао од најнижег такмичења до титуле у Премијер лиги постала је легенда.

Фудбал 14.05.2016 | 18:00
Видео - Живот: Није само фабрика део Вардијеве приче...!

Варди је био један од најзаслужнијих играча што је ове године Лестер сити освојио сензационалну титулу у Енглеској, прву у клупској историји.

Током читаве године фудбалски свет се диви нападачу ’Лисица’ који је многима постао инспирација за успех у спорту и животу уопште.

Међутим, он је открио да није само то што је по 12 сати радио у фабрици и играо у Стокбриџу за 30 фунти недељно, оно што га је спутавало да постане професионални фудбалер.

„Речено ми је да сам мали. То је био разлог, да. Премали и физички неспреман за стипендију за фудбал“, истакао је Варди који је са 16 година, одлуком клуба, морао да напусти Шефилд венздеј.

Управо је због ове ситуације 29-годишњи момак отворио академију „В9“ која се бави откривањем талената који не тренирају фудбал и уводи их у професионалне воде.

„Рекао сам и раније, не мислим да икоме можете рећи да није довољно добар са 15 или 16 година јер тек долазе године у којима ће расти и развијати се. То је био разлог за мене, а ја сам вероватно један од стотина којима је исто речено“, додао је нападач Лестера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар