Video - Život: Nije samo fabrika deo Vardijeve priče...!

Priča da je Džejmi Vardi radio u fabrici karbonskih vlakana i za 8 godina stigao od najnižeg takmičenja do titule u Premijer ligi postala je legenda.

Fudbal 14.05.2016 | 18:00
Video - Život: Nije samo fabrika deo Vardijeve priče...!

Vardi je bio jedan od najzaslužnijih igrača što je ove godine Lester siti osvojio senzacionalnu titulu u Engleskoj, prvu u klupskoj istoriji.

Tokom čitave godine fudbalski svet se divi napadaču ’Lisica’ koji je mnogima postao inspiracija za uspeh u sportu i životu uopšte.

Međutim, on je otkrio da nije samo to što je po 12 sati radio u fabrici i igrao u Stokbridžu za 30 funti nedeljno, ono što ga je sputavalo da postane profesionalni fudbaler.

„Rečeno mi je da sam mali. To je bio razlog, da. Premali i fizički nespreman za stipendiju za fudbal“, istakao je Vardi koji je sa 16 godina, odlukom kluba, morao da napusti Šefild venzdej.

Upravo je zbog ove situacije 29-godišnji momak otvorio akademiju „V9“ koja se bavi otkrivanjem talenata koji ne treniraju fudbal i uvodi ih u profesionalne vode.

„Rekao sam i ranije, ne mislim da ikome možete reći da nije dovoljno dobar sa 15 ili 16 godina jer tek dolaze godine u kojima će rasti i razvijati se. To je bio razlog za mene, a ja sam verovatno jedan od stotina kojima je isto rečeno“, dodao je napadač Lestera.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar