Нема ни трага од младе веслачице

Трећи дан потраге за Катарином К. (15), веслачицом новосадског Веслачког клуба Данубиус 1885.

Србија 10.05.2016 | 09:40
Нема ни трага од младе веслачице

Ни трећег дана од нестанка у Дунаву петнаестогодишње Катарине К., веслачице новосадског Веслачког клуба Данубиус 1885, млада спортисткиња није пронађена. Чланови клуба су и у понедељак од ране зоре у чамцима претраживали реку, али засад нема никаквог трага. Заједно са новосадским веслачима, у потрагу су кренуле и њихове колеге из Земуна из клуба Галеб, и речне службе спасавања.

Председник ВК Данубиус 1885 Жељко Пантовић истиче да се са потрагом неће стати док се веслачица не пронађе. Људи из клуба су и у понедељак ујутру моторним чамцима у 5.15 кренули узводно од Моста слободе.

- Поново смо, све до Сремских Карловаца, пажљиво претраживали и леву и десну обалу реке - каже Пантовић. - Колеге из земунског Галеба су прегледали Дунав од Сремских Карловаца према Сланкамену.

На редовном тренингу по Пантовићевим речима, биле су три групе, свака са својим тренером.

- Спортисти су на воду изашли око 8.40, и испоштоване су све процедуре - истиче Пантовић, додајући да су веслали узводно и да је у реци било пуно чамаца, не могавши да прецизира колико. - Услови су били добри, и није било никаквих проблема, све до 10.45, када се догодила несрећа.

БАВИЛА СЕ И ГИМНАСТИКОМ

ЗА Катарину К. кажу да је била искусна веслачица, а овим спортом се бавила претходне три-четири године. Пре него што се учланила у ВК Данубиус 1885, тренирала је гимнастику.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар