Nema ni traga od mlade veslačice

Treći dan potrage za Katarinom K. (15), veslačicom novosadskog Veslačkog kluba Danubius 1885.

Srbija 10.05.2016 | 09:40
Nema ni traga od mlade veslačice

Ni trećeg dana od nestanka u Dunavu petnaestogodišnje Katarine K., veslačice novosadskog Veslačkog kluba Danubius 1885, mlada sportistkinja nije pronađena. Članovi kluba su i u ponedeljak od rane zore u čamcima pretraživali reku, ali zasad nema nikakvog traga. Zajedno sa novosadskim veslačima, u potragu su krenule i njihove kolege iz Zemuna iz kluba Galeb, i rečne službe spasavanja.

Predsednik VK Danubius 1885 Željko Pantović ističe da se sa potragom neće stati dok se veslačica ne pronađe. Ljudi iz kluba su i u ponedeljak ujutru motornim čamcima u 5.15 krenuli uzvodno od Mosta slobode.

- Ponovo smo, sve do Sremskih Karlovaca, pažljivo pretraživali i levu i desnu obalu reke - kaže Pantović. - Kolege iz zemunskog Galeba su pregledali Dunav od Sremskih Karlovaca prema Slankamenu.

Na redovnom treningu po Pantovićevim rečima, bile su tri grupe, svaka sa svojim trenerom.

- Sportisti su na vodu izašli oko 8.40, i ispoštovane su sve procedure - ističe Pantović, dodajući da su veslali uzvodno i da je u reci bilo puno čamaca, ne mogavši da precizira koliko. - Uslovi su bili dobri, i nije bilo nikakvih problema, sve do 10.45, kada se dogodila nesreća.

BAVILA SE I GIMNASTIKOM

ZA Katarinu K. kažu da je bila iskusna veslačica, a ovim sportom se bavila prethodne tri-četiri godine. Pre nego što se učlanila u VK Danubius 1885, trenirala je gimnastiku.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar