Ватерполо ЛШ: Партизану бод у Истанбулу!

Црно-бели освојили су први бод у гостима ове сезоне у Лиги шампиона, али и дозволили домаћину да освоји први бод тек после осам кола такмичења.

Остали спортови 13.04.2016 | 21:00
Ватерполо ЛШ: Партизану бод у Истанбулу!

У Београду 9:8, у Истанбулу 9:9.

Ватерполисти Партизана освојили су први бод ове сезоне на гостовањима у Лиги шампиона, али и дозволили играчима Галатасараја да и сами освоје први бод ове сезоне у Групи Б.

Галатасарај – Партизан 9:9 (4:2, 3:1, 1:4, 1:2) у првом мечу 8. кола.

"Имају црно-бели за чим да жале", наводи се на сајту црно-белих и констатује:

"Већи део меча били су доминантан ривал у дуелу са далеко искуснијим тимом, који са клупе води Игор Милановић. Водио је млади београдски састав са четири разлике (7:3, 8:4), али на крају и са постигнутим српски шампион може да буде задовољан, јер до бода је дошао у драматичној завршници. Свега 17 секунди пре краја Драшко Гогов је решио све дилеме, голом за коначних 9:9".

ПРВА ЧЕТВРТИНА

Српски репрезентативац Слободан Никић је довео домаће у вођство, после два и минута игре, али у следећој акцији Матеја Асановић је изједначио и отворио сјајну Партизанову серију од 4:0. За око два и по минута игре црно-бели су головима Асановића, Суботића (2) и Тикаса преокренули на 4:1, а домаће је у игру вратио Озбек.

ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Средином друге деонице Галатасарај је пришао на на 4:3, а онда је опет уследила експресна серија Партизана. За нешто више од три минута пулени Владимира Вујасиновића су три пута затресли мрежу Шћепановића (Гогов два пута и Суботић из петерца) и на велики одмор отишли са четири гола предности (7:3).

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

Водили су црно-бели у трећој четвртини и са 8:4, али како се ова деоница ближила крају далеко искуснији тим Галатасараја је преузимао иницијативу, почео је да налази решења за одбрану црно-белих. Слободан Никић је 40 секунди пре краја треће четвртине довео Галатасарај на "минус 1" (8:7).

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Галатасарај је изједначио у 26. минуту поготком Озбека (8:8). После тога су се низале шансе, искључења на обе стране, али без успешне реализације играча више. Све до 40 секунди пре краја када је Млађан Јановић са играчем више закључио серију домаћих од 5:0 и погодио за 9:8. Ипак, поготком Гогова у последњем нападу црно-белих, 17 секунди пре краја, Партизан је дошао до бода, који је, свакако, заслужио.

Остали мечеви осмог кола играју се у суботу.

РЕЗУЛТАТИ 8. КОЛА:

А група (у суботу):

Шпандау – Јадран Царине
Приморје – Олимпијакос
Барселонета – Егер

ТАБЕЛА: Олимпијакос 15, Егер 14, Барселонета 11, Приморје 11, Шпандау 3, Јадран 2.

Б група:

Галатасарај – Партизан 9:9
Солнок – Југ
Про Реко – ОСЦ Будимпешта

ТАБЕЛА: Про Реко 16, Југ 16, Солнок 15, ОШЦ 9, Партизан 7, Галатасарај 1.

Коментари / 0

Оставите коментар