Vaterpolo LŠ: Partizanu bod u Istanbulu!

Crno-beli osvojili su prvi bod u gostima ove sezone u Ligi šampiona, ali i dozvolili domaćinu da osvoji prvi bod tek posle osam kola takmičenja.

Ostali sportovi 13.04.2016 | 21:00
Vaterpolo LŠ: Partizanu bod u Istanbulu!

U Beogradu 9:8, u Istanbulu 9:9.

Vaterpolisti Partizana osvojili su prvi bod ove sezone na gostovanjima u Ligi šampiona, ali i dozvolili igračima Galatasaraja da i sami osvoje prvi bod ove sezone u Grupi B.

Galatasaraj – Partizan 9:9 (4:2, 3:1, 1:4, 1:2) u prvom meču 8. kola.

"Imaju crno-beli za čim da žale", navodi se na sajtu crno-belih i konstatuje:

"Veći deo meča bili su dominantan rival u duelu sa daleko iskusnijim timom, koji sa klupe vodi Igor Milanović. Vodio je mladi beogradski sastav sa četiri razlike (7:3, 8:4), ali na kraju i sa postignutim srpski šampion može da bude zadovoljan, jer do boda je došao u dramatičnoj završnici. Svega 17 sekundi pre kraja Draško Gogov je rešio sve dileme, golom za konačnih 9:9".

PRVA ČETVRTINA

Srpski reprezentativac Slobodan Nikić je doveo domaće u vođstvo, posle dva i minuta igre, ali u sledećoj akciji Mateja Asanović je izjednačio i otvorio sjajnu Partizanovu seriju od 4:0. Za oko dva i po minuta igre crno-beli su golovima Asanovića, Subotića (2) i Tikasa preokrenuli na 4:1, a domaće je u igru vratio Ozbek.

DRUGA ČETVRTINA

Sredinom druge deonice Galatasaraj je prišao na na 4:3, a onda je opet usledila ekspresna serija Partizana. Za nešto više od tri minuta puleni Vladimira Vujasinovića su tri puta zatresli mrežu Šćepanovića (Gogov dva puta i Subotić iz peterca) i na veliki odmor otišli sa četiri gola prednosti (7:3).

TREĆA ČETVRTINA

Vodili su crno-beli u trećoj četvrtini i sa 8:4, ali kako se ova deonica bližila kraju daleko iskusniji tim Galatasaraja je preuzimao inicijativu, počeo je da nalazi rešenja za odbranu crno-belih. Slobodan Nikić je 40 sekundi pre kraja treće četvrtine doveo Galatasaraj na "minus 1" (8:7).

ČETVRTA ČETVRTINA

Galatasaraj je izjednačio u 26. minutu pogotkom Ozbeka (8:8). Posle toga su se nizale šanse, isključenja na obe strane, ali bez uspešne realizacije igrača više. Sve do 40 sekundi pre kraja kada je Mlađan Janović sa igračem više zaključio seriju domaćih od 5:0 i pogodio za 9:8. Ipak, pogotkom Gogova u poslednjem napadu crno-belih, 17 sekundi pre kraja, Partizan je došao do boda, koji je, svakako, zaslužio.

Ostali mečevi osmog kola igraju se u subotu.

REZULTATI 8. KOLA:

A grupa (u subotu):

Špandau – Jadran Carine
Primorje – Olimpijakos
Barseloneta – Eger

TABELA: Olimpijakos 15, Eger 14, Barseloneta 11, Primorje 11, Špandau 3, Jadran 2.

B grupa:

Galatasaraj – Partizan 9:9
Solnok – Jug
Pro Reko – OSC Budimpešta

TABELA: Pro Reko 16, Jug 16, Solnok 15, OŠC 9, Partizan 7, Galatasaraj 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar