Наизглед нормалне локације, али нису...

Ова места на први поглед изгледају сасвим питомо, али ако се мало боље распитате сазнаћете да крију најмрачније тајне. Музеји, паркови и храмови, широм планете упоришта су обојена најстрашнијим трагедијама и мистеријом.

Занимљивости 06.05.2016 | 11:20
Наизглед нормалне локације, али нису...

Масовне гробнице у Лондону

Куга и Лондон имају богату заједничку историју и због честе појаве ове болести у прошлостии масовне гробнице су биле врло редовна појава. Многе од њих постоје и данас, а крију се углавном испод површине јавних паркова.

Најезда паука у Финском музеју


Смеђи пауци самотњаци који су скоро па неуништиви успели су 60-тих година прошлог века да се најезде у згради Финског музеја. Од када харају овом зградом забележен је само један убод посетиоца, мада могу да порасту до завидне величине, а њихов ујед може да буде смртоносан.

Британска нуклеарка


Селафилд је нуклеарни реактор који се налази на најрискантнијем месту за одлагање нуклеарног отпада. С обзиром да је ово место 70-тих година прошлог века користило као депонија за одлагање отпада из оближњих рудника угља који се одлагани у оближње јаме, ово је једна од најнесигурнијих локација на планети.

Индијски храм препун пацова


Око 20 хиљада пацова живе у слози и весељу у индијском храму Карни Мата од када се међу верницима појавило веровање да они представљају реинкарнације хинду божанстава.

Улице Њујорка су изграђене на масовним гробницама робова


Дуж познате њујоршке улице Чејмерс на Менхетну налази се масовна гробница у којој је сахрањено 20 хиљада људи. Ово место је некада давно било граница Њујорка и то је разлог зашто су робови сахрањивани овде. Данас је ово једна од најпрометнијих улица у граду.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар