Naizgled normalne lokacije, ali nisu...

Ova mesta na prvi pogled izgledaju sasvim pitomo, ali ako se malo bolje raspitate saznaćete da kriju najmračnije tajne. Muzeji, parkovi i hramovi, širom planete uporišta su obojena najstrašnijim tragedijama i misterijom.

Zanimljivosti 06.05.2016 | 11:20
Naizgled normalne lokacije, ali nisu...

Masovne grobnice u Londonu

Kuga i London imaju bogatu zajedničku istoriju i zbog česte pojave ove bolesti u prošlostii masovne grobnice su bile vrlo redovna pojava. Mnoge od njih postoje i danas, a kriju se uglavnom ispod površine javnih parkova.

Najezda pauka u Finskom muzeju


Smeđi pauci samotnjaci koji su skoro pa neuništivi uspeli su 60-tih godina prošlog veka da se najezde u zgradi Finskog muzeja. Od kada haraju ovom zgradom zabeležen je samo jedan ubod posetioca, mada mogu da porastu do zavidne veličine, a njihov ujed može da bude smrtonosan.

Britanska nuklearka


Selafild je nuklearni reaktor koji se nalazi na najriskantnijem mestu za odlaganje nuklearnog otpada. S obzirom da je ovo mesto 70-tih godina prošlog veka koristilo kao deponija za odlaganje otpada iz obližnjih rudnika uglja koji se odlagani u obližnje jame, ovo je jedna od najnesigurnijih lokacija na planeti.

Indijski hram prepun pacova


Oko 20 hiljada pacova žive u slozi i veselju u indijskom hramu Karni Mata od kada se među vernicima pojavilo verovanje da oni predstavljaju reinkarnacije hindu božanstava.

Ulice Njujorka su izgrađene na masovnim grobnicama robova


Duž poznate njujorške ulice Čejmers na Menhetnu nalazi se masovna grobnica u kojoj je sahranjeno 20 hiljada ljudi. Ovo mesto je nekada davno bilo granica Njujorka i to je razlog zašto su robovi sahranjivani ovde. Danas je ovo jedna od najprometnijih ulica u gradu.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar