Медицинске грешке трећи узрок смрти у САД

Услед медицинских грешака у Америци сваке године умре више од 250.000 људи, саопштили су истраживачи са Универзитета Џонс Хопкинс.

Здравље 05.05.2016 | 16:00
Медицинске грешке трећи узрок смрти у САД

Тиме су медицинске грешке, као узрок смрти, претекле болести респираторних органа, објавили су истраживачи у научном часопису "БМЈ", преноси Глас Америке.

Амерички Центри за контролу болести воде званичну статистику о водећим узроцима смрти у Америци, али истраживачи овог универзитета сматрају да је начин Центара за прикупљање података пропустио да на одвојеном месту класификује медицинске грешке на изводима из матичне књиге умрлих.

Према мишљењу истраживача, медицинске грешке не треба да буду синоним за лоше лекаре, али представљају системске проблеме, укључујући лошу координацију, подељене мреже осигурања, недостатак или недовољно коришћење заштитних мрежа, као и додатак неоправданим варијацијама у обрасцима лекарских ординација, које немају оправдање.

Б 92

(фото: интернет)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

08.05.2016 10:39

Страсно колико грјесе медицинар И код нас су њихове греске свакодневне!? Мог брата су оперисали И погрјесили на првој хирурској клиници, Зоран Кривокапиц га је оперисао И брат је подлегао после 15 дана!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ