Дрвене играчке из Теслића иду на тржиште

Татјана (21) и Ненад Васић (22) из Теслића, дизајнери и произвођачи играчака од дрвета, након побједе у “Стартуп академији” пројекта Иновационог центра Бањалука (ИЦБЛ) планирају да региструју и прошире производњу.

Република Српска 05.05.2016 | 08:29
Дрвене играчке из Теслића иду на тржиште

То им је омогућила награду од 10.000 КМ и улазак у пословни инкубатор ИЦБЛ.

"Ово је трећи пут да од јула прошле године учествујемо на такмичењима и уз помоћ ментора успјели смо да развијемо и усавршимо идеју. Наша идеја може да се пласира на тржиште, сада можемо ући у фазу регистрације и покушати да се пробијемо на страна тржишта", рекао је јуче Ненад Васић.

Бренд “Склопy Тоyс”, играчке које код дјеце развијају моторичке способности, настао је у столарској радионици која је породична традиција.

"Увидјели смо да има доста отпада од дрвета које је првокласно и покушајем искориштавања дошли смо на идеју да производимо едукативне играчке које смо током такмичења усавршили", кажу ово двоје креативаца.

Осим дрвета, користе и природне боје, које су намјенске за играчке, пертле које су такође домаће производње и задовољавају еколошке стандарде. Играчке из “Склопy Тоyс” предвиђене су за предшколски и рани школски узраст, а дневно их Васићи засад праве двадесетак. Послове брат и сестра подијели тако што је Татјана задужена за финалну обраду, дизајнирање играчака и представљање јавности, док Ненад ради на производном процесу, усавршавању играчака, те менаџерске послове.

Они планирају да свој бизнис презентују и на другим оваквим такмичењима, од који су засад извјесни у Новом Саду, Љубљани и Загребу. Овим играчкама задовољне су, како кажу, и стручне особе које се баве васпитањем дјеце.

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

лијан

05.05.2016 08:32

Свака цаст!само да јос играцке имају неки домаци назив!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

05.05.2016 08:35

Браво, одлични сте. Гледала сам прилог о вама на Атв-у, у емисији Рекреативно са Дијаном Тепшић. Одлични сте. Можда не би било лосе да доставите понуде вртићима, они немају пара, а ли свејдно родитељи плаћају све што им треба од тепиха, кречења... Срећно

ОДГОВОРИТЕ
Name

нено

05.05.2016 09:16

Цеститке!

ОДГОВОРИТЕ