Drvene igračke iz Teslića idu na tržište

Tatjana (21) i Nenad Vasić (22) iz Teslića, dizajneri i proizvođači igračaka od drveta, nakon pobjede u “Startup akademiji” projekta Inovacionog centra Banjaluka (ICBL) planiraju da registruju i prošire proizvodnju.

Republika Srpska 05.05.2016 | 08:29
Drvene igračke iz Teslića idu na tržište

To im je omogućila nagradu od 10.000 KM i ulazak u poslovni inkubator ICBL.

"Ovo je treći put da od jula prošle godine učestvujemo na takmičenjima i uz pomoć mentora uspjeli smo da razvijemo i usavršimo ideju. Naša ideja može da se plasira na tržište, sada možemo ući u fazu registracije i pokušati da se probijemo na strana tržišta", rekao je juče Nenad Vasić.

Brend “Sklopy Toys”, igračke koje kod djece razvijaju motoričke sposobnosti, nastao je u stolarskoj radionici koja je porodična tradicija.

"Uvidjeli smo da ima dosta otpada od drveta koje je prvoklasno i pokušajem iskorištavanja došli smo na ideju da proizvodimo edukativne igračke koje smo tokom takmičenja usavršili", kažu ovo dvoje kreativaca.

Osim drveta, koriste i prirodne boje, koje su namjenske za igračke, pertle koje su takođe domaće proizvodnje i zadovoljavaju ekološke standarde. Igračke iz “Sklopy Toys” predviđene su za predškolski i rani školski uzrast, a dnevno ih Vasići zasad prave dvadesetak. Poslove brat i sestra podijeli tako što je Tatjana zadužena za finalnu obradu, dizajniranje igračaka i predstavljanje javnosti, dok Nenad radi na proizvodnom procesu, usavršavanju igračaka, te menadžerske poslove.

Oni planiraju da svoj biznis prezentuju i na drugim ovakvim takmičenjima, od koji su zasad izvjesni u Novom Sadu, Ljubljani i Zagrebu. Ovim igračkama zadovoljne su, kako kažu, i stručne osobe koje se bave vaspitanjem djece.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

lijan

05.05.2016 06:32

Svaka cast!samo da jos igracke imaju neki domaci naziv!?

ODGOVORITE
Name

Sandra

05.05.2016 06:35

Bravo, odlični ste. Gledala sam prilog o vama na Atv-u, u emisiji Rekreativno sa Dijanom Tepšić. Odlični ste. Možda ne bi bilo lose da dostavite ponude vrtićima, oni nemaju para, a li svejdno roditelji plaćaju sve što im treba od tepiha, krečenja... Srećno

ODGOVORITE
Name

neno

05.05.2016 07:16

Cestitke!

ODGOVORITE